Inici Actualitat Novetats literàries del mes de novembre de 2020 de la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de novembre de 2020 de la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de novembre de 2020. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Abans de les cinc som a casa | Albert Forns Canal

Barcelona: Edicions 62, 2020

Sinopsi: Algú es mor, la família es reparteix les coses de valor i contracta una empresa perquè buidi el pis. Les seves pertinences acaben venudes als Encants i, el diumenge següent, un passavolant troba tretze llibretes al mercat de Sant Antoni. Són els diaris d’un barceloní que, des de mitjans dels anys seixanta i durant quinze anys, va deixar constància del seu dia a dia.

L’Àngel de Munic | Fabiano Massimi

Barcelona: Rosa dels Vents, 2020

SinopsiMunic, any 1931. El comissari Siegfried Sauer i el seu adjunt Mutti Forster s’enfronten a un torn de dissabte avorrit quan el director de la policia els avisa d’un cas d’assassinat al número 16 de Prinzregentenplatz, on viu el secretari del partit nacionalsocialista Adolf Hitler. Han trobat morta la seva neboda, Geli Raubal.

Paraula de jueu | Martí Gironell

Barcelona: Columna, 2020

SinopsiEl mestre d’obres Pere Baró rep l’encàrrec de la vila reial de Besalú de reconstruir el pont que tres-cents anys abans havia aixecat el constructor Prim Llombard. Una riuada l’ha destruït i posa en risc l’expansió? i la posició? comercial de la ciutat. Un jove jueu, en Kim, descendent dels Llombard, troba la manera de participar en les obres, que s’aturaran per causes que es veurà abocat a investigar.

La buena suerte | Rosa Montero

Barcelona: Alfaguara, 2020

SinopsiQuè impulsa un home a baixar anticipadament d’un tren i amagar-se en un poble de mala mort? Vol recomençar la seva vida o pretén acabar amb ella? Potser aquest fugint d’algú, o d’alguna cosa, o fins i tot de si mateix, i el destí l’ha portat a Pozonegro. Per davant de casa passen trens que poden ser salvació o condemna.

Dolça introducció al caos | Marta Orriols

Barcelona: Periscopi, 2020

SinopsiQuè passa en una relació amorosa, estable però encara relativament jove, quan un dels dos pren una decisió unilateral que afecta directament el futur de la parella? Quan la Marta li comunica al Dani que no vol ser mare, s’obre entre els dos una esquerda que els portarà a orbitar per uns llimbs plens de dubtes i indecisions que els impulsaran a repensar-se com a individus i com a parella.

Dones que no perdonen | Camilla Läckberg

Barcelona: Amsterdam, 2020

SinopsiL’Ingrid va renunciar a la seva carrera professional per tenir cura de la seva filla, mentre el seu marit es convertia en cap de redacció d’un dels diaris més influents de Suècia. La Brigitta és mestra d’escola, tothom l’adora, però ningú no sap l’infern que viu a casa. La Victoria és una dona russa casada per internet amb un suec de poble alcoholitzat i, en la distància, explica contes de fades a la seva mare. Totes tres viuen sotmeses a la voluntat dels seus marits. Fins que arriba un dia que, sense haver-se conegut, troben el pla perfecte per aconseguir la llibertat.

L’hora dels hipòcrites | Petros Màrkaris

Barcelona: Tusquets, 2020

SinopsiPer al comissari Kostas Kharitos, l’esperadíssim naixement del seu net comporta un significatiu canvi en la vida privada. Però l’alegria per aquest emotiu esdeveniment es veu eclipsada per la trucada que li anuncia l’assassinat d’un empresari famós, un poderós hoteler conegut per les seves contribucions benèfiques. ¿Un nou grup terrorista? ¿Una venjança personal? Tan bon punt comença la investigació, apareix un manifest que reivindica la mort del magnat, sense explicar-ne, però, els motius

El vel de la deessa | Glòria Sabaté

Barcelona: Columna, 2020

SinopsiBarcelona, pocs mesos despŕes de l’esclat de la Setmana Tràgica. Un grup de francmaçones encapçalades per l’Ángeles López de Ayala, sota l’aixopluc de la Societat Progressiva Feminina, s’aferren a l’educació com a via per lluitar contra el rol social que els ha estat imposat pel fet d’haver nascut dones. La descoberta d’una biblioteca peculiar les posarà sobre la pista d’una relíquia oculta capaç d’atorgar la força que necessiten per poder asolir la llibertat anhelada.

La hija única | Guadalupe Nettel

Barcelona: Editorial Anagrama, 2020

SinopsiPoc després de complir els vuit mesos d’embaràs, a Alina li anuncien que la seva filla no podrà sobreviure al naixement. Ella i el seu company emprenen llavors un dolorós però també sorprenent procés d’acceptació i dol. Aquest últim mes de gestació es converteix per a ells en una estranya oportunitat per conèixer a aquesta filla a la qual tanta feina els costa renunciar.

Els dies robats | Guido Lombardi

Barcelona: La Campana, 2020

SinopsiEl Salvo De Benedittis mai podrà oblidar el dia en què, de vacances a la casa de la platja, uns homes van aparèixer i es van emportar el seu pare, a qui no ha tornat a veure més. Gairebé set anys després, a punt de complir els dotzea, el seu pare s’hi presenta per endur-se’l uns dies. Ja no sent cap emoció envers ell. Obligat a compartir temps amb ell en contra de la seva voluntat, el Salvo tractarà de recompondre les peces del trencaclosques en què s’ha convertit la vida del pare.

Mar d’estiu | Rafel Nadal

Barcelona: L’Univers, 2020

SinopsiUna aproximació sentimental al Mediterrani, als petits plaers de la vida, i una invitació a observar i descobrir les històries dels llocs i de les persones que l’habiten.

 

Enemic invisible | Peter May

Barcelona: L’Univers, 2020

SinopsiLondres és l’epicentre d’una pandèmia global, una ciutat tancada i violenta. S’ha imposat l’estat d’emergència excepcional a causa d’un virus que ja ha matat milers de persones. Els serveis sanitaris estan desbordats i s’han de construir nous centres sanitaris per descongestionar el sistema.

 

Mur fantasma | Sarah Moss

Barcelona: Angle Editorial, 2020

SinopsiLa Silvie, encara adolescent, passa unes setmanes d’estiu amb els seus pares en una acampada al nord d’Anglaterra. Participen en una recreació històrica amb un professor d’arqueologia i un petit grup d’alumnes que estudien els britans, antics pobladors de la Gran Bretanya durant l’edat del ferro. El pare és un home obsessionat amb reviure la dura existència d’aquests homes de l’antiguitat, i persegueix una mena de puresa i autenticitat perdudes.

Línia de fuego | Arturo Pérez-Reverte

Madrid: Alfaguara, 2020

SinopsiDurant la nit de l’24 a el 25 de juliol de 1938, durant la batalla de l’Ebre, 2.890 homes i 14 dones de la XI Brigada Mixta de l’exèrcit de la República creuen el riu per establir el cap de pont de Castellets de Segre, on combatran durant deu dies. No obstant això, ni Castellets, ni la XI Brigada, ni les tropes que se li s’enfronten en Línia de foc van existir mai.

La nena | Carmen Mola

Barcelona: Alfaguara, 2020

SinopsiChesca, a el comandament de la Brigada d’Anàlisi de Casos des de fa un any, ha quedat amb Ángel Zárate, però en l’últim moment aquest li dóna plantada. Tot i així, ella surt a divertir-se, coneix a un home i passa la nit amb ell. Al matí següent, tres homes envolten el seu llit, a l’espera d’unir-se a l’festí. E un repulsiu olor de porc impregna l’estada. Després d’un dia sencer sense donar senyals, els companys de la BAC comencen a buscar a la seva companya.

La foscor que coneixes | Amy Engel

Barcelona: La Campana, 2020

SinopsiEn una zona empobrida de les muntanyes Ozark, a Missouri, en un poble petit amb grans secrets, dues nenes de dotze anys apareixen assassinades. Sense res per perdre i trencada pel dolor, l’Eve Taggert decideix esbrinar que li ha passat realment a la seva filla Junie.

 

El tren dels nens | Viola Ardone

Barcelona: Columna edicions, 2020

SinopsiDe vegades cal que renunciem a tot, fins i tot a l’amor d’una mare, per descobrir el nostre destí. Mai cap novel·la ho ha explicat amb aquest candor obstinat. Nàpols, 1946. El petit Amerigo es veu obligat a abandonar el seu barri per pujar a un tren juntament amb altres milers de nens del sud. Després de la Segona Guerra Mundial el Partit Comunista italià ha organitzat una sèrie de viatges perquè els nens creuin tota la península i s’allotgin temporalment amb famílies del nord, i coneguin així una vida diferent lluny de la misèria que els envolta. 

El camí de l’arquer | Paulo Coelho

Barcelona: Columna edicions, 2020

Sinopsi: Tetsuya és el millor arquer del país, però viu retirat en una vall remota i treballa d’humil fuster. Un dia, un altre arquer que ve de lluny el desafia. Tetsuya accepta el repte i li demostra que per vèncer, tant amb l’arc com en la vida, no n’hi ha prou amb l’habilitat tècnica. Un jove del poble li insisteix perquè li transmeti el seu saber. El mestre l’adverteix: li pot ensenyar les regles necessàries, però és ell qui haurà de fer la feina sobre ell mateix.

És l’amor que mou el cel i les estrelles | Antònia Carré-Pons

Barcelona: Meteora, 2015

SinopsiDins un còdex de la Biblioteca Vaticana, una investigadora descobreix uns folis, escrits en català i italià, que revelen un seguit d’enigmes sobre el manuscrit únic de l’Espill, la gran obra literària del metge valencià Jaume Roig. Aquest estrany relat anònim porta la investigadora a la València del segle XVI, i li permet saber quin va ser el dificultós periple que va haver de fer l’Espill fins que va trobar repòs a les lleixes vaticanes.

La bessona | Natasha Preston

Barcelona: Fanbooks, 2020

SinopsiDesprés del divorci dels seus pares, les bessones Ivy i Iris van ser separades: l’Ivy vivia amb el pare i l’Iris amb la mare. Ara, la mare ha mort en un tràgic accident, i les noies s’han tornat a reunir. De mica en mica, tot l’entorn de l’Ivy va caient sota l’encís de l’Iris i la noia s’adona que està sent expulsada de la seva pròpia vida. O potser s’està tornant paranoica? I l’accident de la mare va ser realment un accident?

Brasers | Eileen Chang

Barcelona: Club Editorial 1959, 2010

Sinopsi: Als brasers del títol, la narradora hi posa a cremar la fusta aromàtica perquè es vagi consumint mentre explica la història. Però també hi posa el cor d’una persona perquè es consumeixi fins a la desaparició. Quin és aquest braser? Per a la Weilong, és el casal luxós d’una tia que la introdueix en les altes esferes de Hong Kong, no pas per protegir-la sinó per atreure nois joves cap a les seves arts. Per a en Roger, professor universitari que descobreix la passió als quaranta anys, és el llit nupcial amb una noia que no sap res del sexe.

Fills de la terra dura | Daniel Palomeras

Barcelona: Comanegra, 2020

SinopsiJacint Verdaguer és una de les figures literàries més rotundes i inspiradores de la nostra història. Sobre la seva vida se n’han fet un bon nombre de novel·les, estudis, concerts, pel·lícules i obres de teatre amb més o menys atreviment i encert. És en l’estil i la llengua on juga la seva partida de manera genuïna. Ens apropa la vida de Verdaguer destil·la els grans conflictes del poeta i construeix el retrat d’una època i d’un país.

La bretxa | Anthony Cartwright

Manresa: Tigre de paper, 2020

SinopsiCairo Jukes, un boxejador de Dudley, viu encadenant contractes precaris. Ha crescut enmig de les retallades que recorren la zona interior d’Anglaterra com les venes obertes d’un vell ordre industrial. Llavors coneix la Grace, una exitosa realitzadora de cinema documental de Londres.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments