Inici Actualitat A partir d’aquest diumenge el toc de queda no permet sortir entre...

A partir d’aquest diumenge el toc de queda no permet sortir entre les 10 de la nit i les 6 del matí

2
COMPARTIR

El toc de queda a Catalunya serà entre les 22 i les 6 hores. Així ho ha aprovat el Govern català aquest diumenge a la tarda i entra en vigor ja des d’aquest diumenge.

El Govern contempla excepcions, especialment per permetre els desplaçaments de tornada a casa. Aquestes són:

  • Adquisició de productes farmacèutics per raó d’urgència (la més propera al domicili).
  • Desplaçament per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l’empresa.
  • Desplaçaments de professionals, i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials.
  • Cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables (incloent-hi els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l’exterior pel seu benestar emocional o de salut amb el corresponent certificat professional).
  • Actuació urgent davant d’òrgans judicials.
  • Retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge.
  • Cura d’animals de companyia el temps imprescindible (de les 4 a les 6 del matí) , amb desplaçament individual proper al domicili.
  • Altres causes de força major o altra situació de necessitat justificada.

En aquests casos cal portar el certificat de declaració autoresponsable o qualsevol altre document acreditatiu (mèdic, d’empresa…)  que justifiqui el desplaçament per presentar-lo en els controls policials.

Cal destacar que els serveis, el comerç minorista, la restauració, les activitats esportives i reacreatives i els espais públics hauran de tancar a les nou de la nit. Les excepcions també inclouen les activitats culturals, que podran allargar-se fins les 22 hores i que els assistents tornin a casa seva entre les 22 hores i les 23 hores. El servei de lliurament a domicili de restauració també podrà acabar a les 22 hores.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Pilar
Pilar
28 octubre 2020 9:25

Hi ha una disfunció de dades de les que dona la pàgina web de l’Ajuntament amb les que dona el Departament de salut.

El Departament de salut dóna prop de 40 casos en els darrers 7 dies i 60 en els últims 15 dies i a la pàgina de l’Ajuntament en dona 23.

Quina és aquesta diferència de dades? Ens enganya salut o ens enganya l’Ajuntament? Taradell està pitjor del què ens vol fer veure l’Ajuntament?

Si us plau, concreció i dades bones. Amb això no s’hi juga!

avi
avi
26 octubre 2020 15:58

Tots plegat semblem espavilats, tots al dia de la informàtica, al dia de les notícies d’última fornada, un dia per l’altre si surts de casa multa, fem poble, l’alguatzil que agafi la trompeteta i que ens digui què hem de fer…