Inici Actualitat Novetats literàries del mes d’octubre de 2020 a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries del mes d’octubre de 2020 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes d’octubre de 2020. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Els homes invisibles | Joan Perucho

Barcelona: Comanegra, 2020

Sinopsi: Doble reedició de Diana i la mar Morta (1953) i Cendres&diamants (1989), dues joies que basculen deliberadament entre el poema en prosa, el microconte i el text memorialístic; la millor mostra de l’esperit enjogassat i profund de Joan Perucho

Boulder | Eva Baltasar

Barcelona: Club Editor, 2020

Sinopsi: La protagonista és una dona atreta per la solitud com per un imant. Es guanya la vida fent de cuinera en un vaixell, la situació perfecta: una cabina, l’oceà, algun port on trobar dones. Fins que una la reté i li canvia el nom, se l’emporta entre les quatre parets d’una casa, la implica en la gestació assistida i l’educació d’una criatura.

Cap de nosaltres tornarà | Charlotte Delbo

Barcelona: Club Editor, 2020

SinopsiNingú desitja anar al cor de l’infern, ni tan sols remuntant les paraules d’un llibre. Cal una poesia molt exacta per transmetre, barrejada amb la imatge més clara de la brutalitat, la calidesa de la mà que t’aguanta. Perquè aquest Auschwitz no té res a veure amb la zona grisa: aquí és l’experiència de la solidaritat que parla, la solidaritat entre dones que fins i tot allà, a Auschwitz i Birkenau i Ravensbrück, tenen cura les unes de les altres. Amb una tendresa tan difícil de concebre com el deliri de violència contra què lluiten.

E. M.: nova incorporació al club de la cistella | Àngel Burgas

Barcelona: La Galera, 2020

SinopsiPassat Nadal, comença el segon trimestre del curs al club de la cistella. Un dels seus membres ha vist com, inesperadament, creixia la seva família, i dos més tenen seriosos problemes perquè han comès un delicte. L’Enric Mitjà, l’etern antagonista de la colla, no comença l’escola el dia que tocava. La Martina, com sempre, mediarà en aquests i altres conflictes que sorgeixen i que tenen a veure amb la infidelitat, la lleialtat, els menors superdotats i fins i tot el canvi climàtic.

El monstre de la memòria | Yishai Sarid

Barcelona: Club Editor, 2020

SinopsiEl protagonista és un jove historiador israelià que fa de guia als camps nazis de Polònia. Acompanya grups d’adolescents per a qui l’homenatge es resumeix a embolicar-se amb una bandera i fer-se selfies, o turistes que visiten Auschwitz de passada entre l’hotel i el centre comercial. Davant de tant de cinisme el protagonista assumeix el paper de guardià del record. Però la immensa solitud del càrrec i la indiferència crònica dels seus interlocutors el porten a desfer-se del món del vius per apropar-se perillosament al dels fantasmes.

Entre dos blaus | Arturo Padilla

Barcelona: Barcanova, 2020

SinopsiL’Alba i la Marina han fet un regal molt especial al seu pare: una immersió en un vaixell enfonsat. I no es volen perdre el moment en què ell es capbussa amb els dos instructors de busseig que l’acompanyaran en aquesta aventura: l’Oriol i la Laia. Les dues germanes contemplen, des d’una llanxa, com els tres submarinistes desapareixen enmig del mar, sense imaginar-se que aquest serà l’últim cop que tots ells es veuran.

La claror del juliol: seguit d’Estudis de Favinyana | Vicenç Villatoro

Barcelona: Proa, 2019

SinopsiDurant deu anys de la seva joventut, tres personatges —dos nois i una noia— s’entusiasmen, dubten, s’estimen i s’enlluernen amb intensitat. Al seu darrere, dos paisatges dels anys trenta: un de tràgic —el temps de les grans ideologies, de la guerra, de la mort— i un de plàcid —els estius a Favinyana, la claror del juliol en una illa mediterrània i amable. Anys després, un d’aquells tres amics explica el record que té del món d’aleshores. 

L’estrangera | Claudia Durastanti

Barcelona: L’Altra Editorial, 2020

Sinopsi: De petita tenia una idea força precisa de com moriria: enverinament per kriptonita, fums tòxics provinents d’una central termonuclear i dejuni forçós per la clausura dins d’un búnquer contra els atacs químics dels russos. En les meves fantasies conspiratives, sempre era culpa dels russos: tenia cinc anys i era el 1989 a Nova York

Km 123 | Andrea Camilleri

Barcelona: Edicions 62, 2020

Sinopsi: Tot comença amb una trucada de mòbil i amb un intent d’homicidi i aviat, indici rere indici, els diferents personatges es contraposen amb la seva pròpia veritat.

 

 

La mestra de Sócrates | Laura Mas

Barcelona: Espasa, 2020

SinopsiSócrates va aprendre totes les virtuts del veritable amor. Va tenir a la millor de les mestres, Diotima de Mantinea. Any 440 aC. El polític i orador Pèricles sol·licita l’ajuda de la sacerdotessa Diotima de Mantinea per lliurar a Atenes de la pesta.

 

La por del porter davant del penal | Peter Handke

Barcelona: Edicions 62, 2019

SinopsiAcomiadat de manera imprevista de la feina, l’exporter de futbol Josef Bloch vagareja pels carrers de Viena, i busca una habitació per dormir. Tot l’insatisfà i li resulta aliè. Continua la seva peregrinació fins que troba una dona disposada a estar amb ell. Sense cap motiu, l’assassina. L’angoixa que el tenalla després de l’homicidi és la mateixa que sentia quan jugava de porter i es disposava a parar un xut. 

Reis del món | Sebastià Alzamora

Barcelona: Proa, 2020

Sinopsi: Reis del món és una novel·la d’abast europeu que parteix de dos personatges reals i antagònics, dos gegants del segle XX. L’un és Joan Mascaró, el principal traductor i divulgador del pensament místic hindú a la cultura occidental. L’altre és Joan March, contrabandista i financer, un dels homes més rics i poderosos del seu temps, capaç de fer caure governs o de posar condicions a Franco o a Churchill. Tots dos havien nascut a Santa Margalida, un poble del Pla de Mallorca, i van mantenir durant molts d’anys una relació cordial, però també complexa i contradictòria.

Sempre amb texans | Anna Cabeza

Barcelona: Animallibres, 2019

SinopsiT’has preguntat mai d’on venen aquests texans que portes? Qui els ha fet? I on aniran a parar quan ja no els vulguis? La Lan Hua, el Daniel, la Raquel i el Masango són alguns dels personatges que desfilen per una història amb amor, amistat, encontres i desencontres, maneres de viure i somnis per realitzar. De la Xina a Europa, d’Europa a Àfrica, uns texans amaguen molt més del que mostren.

Mil besos prohibidos | Sonsoles Ónega

Barcelona: Planeta, 2019

SinopsiConstanza i Mauro porten mitja vida esperant-fins que una trobada imprevist a la Gran Via de Madrid va tornar a unir els seus destins. Constanza, recentment separada del seu marit, advocada en un prestigiós despatx, tenia entre mans la defensa d’un important banquer.

 

Balada d’ocells i serps | Suzanne Collins

Barcelona: Fanbooks, 2020

Sinopsi: És el matí de la sega que suposarà l’inici dels desens Jocs de la Fam, celebrats cada any. Al Capitoli, en Coriolà Snow, de divuit anys, es prepara per al seu moment de glòria com a mentor dels Jocs. La casa Snow, en altres temps poderosa, passa per moments difícils i el seu destí penja de la remota possibilitat que en Coriolà sigui capaçde superar els seus companys d’estudis quant a encant, enginy i estratègia fent de mentor per a l’ofrena vencedora.

Tony Takitani | Haruki Murakami

Barcelona: Tusquets Editores, 2019

Sinopsi: Tony Takitani és un jove que ha crescut aïllat, entre les burles dels companys i molt sol, doncs el seu pare, trompetista de jazz, s’absenta sovint per tocar en gires. Bon professional, es dedica a il·lustrar portades per a revistes d’automòbils o anuncis. Fins que de sobte coneix a una noia, emprada a temps parcial d’una editorial, a la qual li agraden especialment els vestits.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments