Inici Actualitat Dilluns Taradell acull una nova campanya de donació de sang

Dilluns Taradell acull una nova campanya de donació de sang

0
COMPARTIR

Aquest dilluns 19 d’octubre es podrà donar sang al Centre Cultural Costa i Fon en horari  de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores. Per fer-ho, cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

Durant aquest any més de 330 persones de Taradell han anat a donar sang i 20 ho han fet per primera vegada. Després dels mesos d’estiu, el Banc de Sang anima la ciutadania a mantenir el ritme de donacions. Els mesos de juliol i agost es van reactivar les operacions i tractaments ajornats durant els mesos inicials de la pandèmia i l’ús de sang també van créixer.

Aquest octubre, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Aquesta setmana, les reserves de sang són de 8 dies, quan el nivell òptim és de 10 a 12 dies. Per això, les donacions d’octubre són de gran importància per recuperar la baixada de donacions de l’estiu.

Donació de plasma

A més de la donació de sang, el Banc de Sang va iniciar des de l’inici de la pandèmia la cerca de persones que hagin superat la Covid-19 per donar plasma. Aquest component sanguini de persones que han superat el virus serveix per a tractar malalts actuals i millorar la seva evolució.

Per a participar en l’estudi cal entrar a donarsang.gencat.cat/covid19 i emplenar el formulari. Després, l’equip mèdic del Banc de Sang es posarà en contacte amb els interessats per confirmar que poden fer la donació de plasma.

Ara mateix, els criteris per participar són:

  • Tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos
  • En el cas de les dones, no haver estat embarassada
  • No haver estat transfós
  • Haver superat a malaltia fa més de 28 dies i menys de 3 mesos
  • Tenir una prova diagnòstica que hagi confirmat la malaltia
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments