Inici Actualitat La Festa Major de Taradell 2020 potenciarà l’Espai 1 d’Octubre com a...

La Festa Major de Taradell 2020 potenciarà l’Espai 1 d’Octubre com a ubicació de la majoria d’actes previstos

0
COMPARTIR

La Festa Major de Taradell 2020 ja està a punt per celebrar actes i activitats durant més d’una setmana. Malgrat que alguns actes tradicionals com la Festa d’en Toca-sons o l’Envelat no es faran pel seu caràcter més multitudinari, la majoria d’activitats es faran entre el 17 i el 30 d’agost i amb l’Espai 1 d’Octubre com a centre neuràlgic o en llocs a l’aire lliure.

La majoria d’actes també tindran aforament limitat i es faran complint les mesures de seguretat i sanitàries adients. També es recomana fer inscripció prèvia, tot i que hi haurà també registre de públic al mateix acte.

Cal destacar que la Festa Major inclou actes per a totes les edats i des de fa mesos les entitats taradellenques i l’Ajuntament treballen per adaptar les activitats a nous formats. Totes les activitats estaran limitades al nombre de cadires que hi hagi. Per aquest motiu, l’Espai 1 d’Octubre serà una de les ubicacions més utilitzades, ja que permet disposar de major espai.

El tret de sortida

El dilluns 17 d’agost es donarà el tret de sortida amb un dels actes habituals. A la sala d’exposicions del Centre cultural Costa i Font s’inaugurarà la mostra ‘Taradell exposa’, formada per creacions de diferents disciplines i arts realitzades per taradellencs i taradellenques. La inauguració tindrà lloc a les 6 de la tarda.

Dimecres 19 d’agost

Aquest dia serà dedicat a l’esport i concretament al tennis taula. Es disputàrà el 18è Torneig de tennis taula infantil i adult. Al matí al Pavelló municipal El Pujoló s’hi farà l’infantil a partir de les 9 del matí i per a menors fins a 14 anys. A la tarda a partir de les 3 s’hi disputarà el torneig adult (a partir de 14 anys) i el 5è Torneig de Ping pong. Les inscripcions es poden fer fins al 17 d’agost a ttmontrodon@gmail.com o 630503921. Aquest dimecres també s’havia de disputar la 5a edició de la Baixada de carretons, organizada pel Consell de Joventut, però s’ha anul·lat per la pandèmia.

A la nit (22h) hi haurà l’acte institucional per encentar la Festa Major amb el pregó, que enguany anirà a càrrec del taradellenc, exprofessor de Les Pinediques i exregidor, Xavier Albert. També serà el moment per conèixer el nom de la pubilla 2020 de Taradell i que ha d’agafar el relleu de l’Aina Alcubierre. A l’acte hi actuaran també l’Esbart dansaire Sant Genís i la Cobla Lluïsos. Com a novetat, no es farà a dins de can Costa, sinó als jardins.

Dijous 20 d’agost

Dues activitats centraran aquest dia que servirà d’impàs per a la resta de dies amb més propostes. A Can Just s’hi farà el primer dia de caminada teatralitzada que serà un mixt entre ‘Caça de bruixes’ i la caminada ‘A la foscor d’en Toca-Sons’ que s’havia fet fa uns anys. Un espectacle teatral que ja es va poder veure l’any passat i que està organitzat per la Festa d’en Toca-sons i Canya que no és conya. A partir de les 9 del vespre aniran sortint grups petits de públics per conèixer la història que s’amaga al voltant de la Font Gran. Les entrades s’han de comprar anticipadament al Bar de can Costa al preu de 3 euros. Cada quinze minuts anirà sortint un grup.

A partir de les 8 del vespre hi haurà Festa Jove, organitzada pel Consell de Joventut. Serà un format diferent, ja que tindrà lloc a l’Espai 1 d’Octubre i caldrà reservar taula per grups prèviament a través d’un formulari. Hi actuaran PD Ruinoses i The Pony Pisador.

Divendres 21 d’agost

El divendres començarà amb animació infantil a l’Espai 1 d’Octubre a les 12 del migdia (SUSPÈS). La tarda estarà monopolitzada per l’Orquestra Maravella. A 2/4 de 6 al davant de l’Església s’hi faran sardanes, mentre que a 2/4 de 7 començarà el concert de l’Orquestra Maravella a l’Espai 1 d’Octubre on s’habilitaran cadires, distància i mesures per poder seguir el concert amb total seguretat. A 2/4 de 9 del vespre a la Plaça de l’Homenatge a la Vellasa, davant de la Residència, s’hi faran les tradicionals Serenates que es feien al pati interior.

A la nit, a partir de les 9, segona jornada de la caminada teatralitzada amb sortida des de Can Just. I a partir de les 10 de la nit a l’Espai 1 d’Octubre concerts de versions de la Festa Jove, organitzada pel Consell de Joventut, i que com a novetat comença més d’hora i acabarà també més d’hora. Hi actuaran Mixetes i l’Eskerda.

Dissabte 22 d’agost

Des de bon matí, a les 8, es disputarà el 6è Torneig de volei gespa amateur 4×4 al camp de futbol de la Roureda. Cal apuntar-se a festamajor@taradell.cat i el preu és de 15 euros per equip. A la tarda a l’Espai 1 d’Octubre a partir d’1/4 de 6 hi haurà concert infantil amb el Grup Xiula. Cap a 2/4 de 7 als jardins de Can Costa es disputarà la 7a edició de la Cronodipòsit popular de Taradell, amb premis pels primers classificats i concurs d’instagram per al públic. Les inscripcions es podran fer una hora abans de l’inici al mateix espai.

Al vespre a partir de les 9 a l’Espai 1 d’Octubre s’hi farà el Sopar de pagès. S’hi pot participar de dues maneres: amb el menú 1 a base de pa amb tomàquet, embotits, postres i beguda per 8 euros (la venda de tiquets es fa a les oficines de l’Ajuntament), o portant-se cadascú el menjar i beure. Imprescindible reservar taula a reserves@taradell.cat. En aquest mateix espai a partir de les 10 hi haurà concerts amb Wish i Pepet i Marieta, organitzats per l’Ajuntament de Taradell i el Consell de Joventut.

Diumenge 23 d’agost

A mig matí (11:30h) hi haurà sardanes vermut a la Font Gran amb la Cobla Lluïsos i sota l’organització de l’Agrupació Sardanista de Taradell. A la tarda, a partir de les 4, a la sala 1 de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font (aforament limitat) o a través de les xarxes socials es farà un trivial. La Biblioteca organitza aquesta activitat que es farà a través d’un qüestionari al kahoot.it i qui encerti més respostes amb menys temps tindrà premi.

A 3/4 de 6 de la tarda a l’Espai 1 d’Octubre hi haurà Circ de Km 0 amb la companyia Silosenomecuelgo. A les 8 del vespre a la Plaça de l’Església, els Amics de Santa Llúcia, proposen un concert de piano sota el títol ‘Els grans romàntics’. I al vespre arribarà una altra novetat. Ràdio Taradell organitzarà el concurs de crits i xiulets, que fa molts anys ja s’havia fet a Taradell. Serà a les 10 de la nit a la Plaça de les Eres. Les inscripcions es podran fer una hora abans del concurs i es premiarà el crit més fort i original. A continuació, a les 11 de la nit s’hi farà un concert de Tremendu.

Dilluns 24 d’agost

Aquest dia només hi haurà una activitat. Davant l’anul·lació de l’Envelat de la Plaça de les Eres, l’Ajuntament de Taradell proposarà una revetlla de festa major amb un concert dels Paracaigudistes Acústics al Bosc del Pujoló a partir de les 10 de la nit.

Dimarts 25 d’agost

El dia central de Festa Major seguirà comptant amb el Mercat del Segle XVII a partir de les 10 del matí i amb mesures de prevenció i seguretat. Hi haurà també portes obertes per poder visitar tant el campanar com la Torre de Don Carles. No es farà, però, la popular xocolatada popular, però sí la Cercavila de Gegants i Grallers a partir de les 11 del matí.

A la tarda tampoc hi haurà la Festa d’en Toca-Sons, que s’ha anul·lat per la pandèmia. En el seu lloc, de 7 a 9 del vespre es portarà a terme la tercera jornada de la caminada teatralitzada.

Dimecres 26 d’agost

Els últims actes seran les sardanes berenar amb la Cobla Genisenca a partir de 2/4 de 7 de la tarda als jardins de can Costa. I un castell de focs a les 10 de la nit des de l’Espai 1 d’Octubre.

De cara al dissabte 29 d’agost hi haurà el partit de futbol festa major entre la UD Taradell i l’OAR Vic a 2/4 de 6 de la tarda al camp de futbol. I el diumenge 30 d’agost la caminada de Festa Major del Centre Excursionista Taradell a partir de 2/4 de 9 del matí des de la Plaça de les Eres.

Podeu anar consultant activitats, horaris i dies a la nostra agenda d’activitats.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments