Inici Actualitat L’Envelat de la Plaça de les Eres 2020 no es farà i...

L’Envelat de la Plaça de les Eres 2020 no es farà i s’ajorna fins al 2021

3
COMPARTIR

El proper 24 d’agost no tindrà lloc la 6a edició de l’Envelat de la Plaça de les Eres de Taradell, que es fa dins la Festa Major d’estiu. Els organitzadors, després de dies de debat intern, han decidit no portar a terme la iniciativa popular i solidària tenint en compte l’actual context de pandèmia.

Tot i que des de fa setmanes s’estaven valorant diverses opcions i formats, juntament amb l’Ajuntament de Taradell, al final s’ha decidit no organitzar l’Envelat. La decisió no ha estat fàcil i segur que hi ha arguments per fer-lo i d’altres per no fer-lo, però els organitzadors havíem de prendre una decisió. S’ha pres no només tenint en compte el context, les mesures i el format, sinó també el fet que els organitzadors som una colla d’amics compromesos i que calia que la majoria estessim convençuts i còmodes davant d’una iniciativa que aquest any presentava un repte molt complicat.

Estem convençuts que segurament un altre format diferent es podria haver organitzat. Però també pensem que algunes de les essències de l’Envelat com són el format intergeneracional, la trobada amb amics i coneguts, la interacció entre els assistents, la botifarrada popular o la convivència i el contacte relaxat entre persones… no es podrien donar amb un altre format. L’Envelat va néixer amb una filosofia on l’aspecte multitudinari i popular és clau, no només per la logística, l’aspecte social i aconseguir fer front als costos, sinó també per la seva vessant solidària.

En aquest sentit, ens comprometem a dedicar l’edició de l’any vinent a la mateixa causa solidària que ja havíem decidit per aquest any. Per tant, el 2021 la donació es farà a la lluita contra la Distròfia Muscular Facioescapulohumeral (FSHD), un trastorn genètic degeneratiu que causa debilitat muscular progressiva, sobretot, dels músculs de la cara, espatlles i braços.

Som els primers que ens fa pena no organitzar l’Envelat i sabem que molts taradellencs i taradellenques el trobareu a faltar. Esperem que entengueu la nostra decisió i des d’avui ja ens posem com a objectiu que al 2021 grans, petits, avis, àvies, pares, mares, tiets, tietes i taradellencs en general ens poguem trobar a l’Envelat 2021. Us encoratgem a participar en la resta d’actes de la festa major d’estiu, amb responsabilitat, mesures preventives i distància, perquè darrere d’elles hi ha gent que està fent un esforç molt gran per fer-les possible i necessiten la col·laboració ciutadana.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

3 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Jaume Juvany
Jaume Juvany
19 agost 2020 22:07

Primer és la salut, ànims i endavant.E

merce.puigdomenwch
merce.puigdomenwch
28 juliol 2020 21:25

No cal arriscar. Un altre any serà.

Bel Baucells Boix
Bel Baucells Boix
28 juliol 2020 15:05

Són temps dificils i sens dubte heu pres la millor decisió. Mai us podreu penedir de vetllar pel bé de la gent de Taradell. L’edició del 2021 ja la fareu sonada, segur. Ànims!!!