Inici Actualitat Novetats literàries del mes de maig de 2020 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de maig de 2020 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de maig de 2020 i que ja podrem degustar i gaudir. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Mapa de los afectos | Anna Merino

Barcelona: Ediciones Destion, 2020

Sinopsi: Valèria és una jove mestra d’escola que té una relació secreta amb en Tom, amb qui es porta trenta anys, s’enfronta al dilema dels sentiments i vol entendre el significat de l’amor. En el
poble a on ensenya, Lilian desapareix sense motiu mentre el seu marit está a l’altra punta del món.

 

La mansión de los chocolates | Maria Nikolai

Madrid: Maeva, 2019

Sinopsi: Stuttgart, 1903. Com a fills d’un fabricant de xocolata no sembla que el futur de Judth Rothmann estigui sotmès a molts sobresalts. El què li espera és un bon matrimoni i fills que assegurin la continuïtat familiar. Però les previsions són enganyoses i el destí imprevisible. Les aspiracions de Judith passen en tenir un rol important a la fàbrica i casar-se sense estar enamorada no entra en els seus plans.

Les lleialtats | Delphine de Vigan

Barcelona: Edicions 62, 2019

Sinopsi: En Théo, un adolescent que es troba dividit entre uns pares enfrontats, i el seu amic Mathis tenen un secret. La seva mestra, l’Hélène, que tampoc no va tenir una infància fàcil i que sospita que alguna cosa no va bé amb en Théo, s’obsedeix a rescatar-lo i el converteix en el seu protegit. Just quan el Mathis més la necessita, la seva mare, la Cécile, pateix un daltabaix en
descobrir una cosa terrible a l’ordinador del marit.

Tota una vida per recordar | Núria Pradas

Barcelona: Columna edicions, 2020

Sinopsi: La Sophie Simmons, amb només setze anys, deixa la seva família a Nova York l’any 1932 per anar a Los Angeles en plena depressió perseguint el seu gran somni: treballar com animadora de dibuixos Disney Studios. Aviat descobrirà però, que no és un món per a dones. I així, entre amors i desamors, encaixant els cops que li dona la vida, laSophie lluitarà fins al final en una època convulsa que marcarà un abans i un després en els professionals de l’animació de principis del segle XX.

El secret de la casa del riu | Sarah Lark

Barcelona: Rosa dels vents, 2020

Sinopsi: Viena, en l’actualitat. A causa de la inesperada malaltia de la seva cosina més estimada, l’Ellinor descobreix un secret familiar ocult fins aleshores per la seva mare: l’àvia materna de la
jove va ser una nena adoptada, així que ni ella ni la seva mare estan biològicament vinculades a qui han considerat sempre la seva família. A la recerca dels seus orígens, l’Ellinor viatja a Dalmàcia, on descobrirà que el seu besavi, en Frano Zima, va desaparèixer fa molts anys enmig de la nit, probablement rumb a Nova Zelanda. Seguint el seu rastre, descobrirà una tràgica i emocionant història d’amor i de desamor.

La madre de Frankenstein | Almudena Grandes

Barcelona: Tusquets, 2020

Sinopsi: En 1954, el jove psiquiatra Germán Velázquez torna a Espanya per treballar en el manicomi de dones de Ciempozuelos, al Sud de Madrid. Amb l’exili, ha estat vivint quinze anys a Suïssa acollit per la família del doctor Goldstein. A Ciempozuleols, Germán es retrobarà amb Auora Rodríguez Carballeria, amb qui havia coincidit quan tenies 13 anys, i també coneixerà a una auxiliar d’infermeria, María Castejón.

La prisionera del mar | Elisa Sebbel

Barcelona: Roca editorial, 2020

Sinopsi: 1809. Cinc mil soldat de l’exèrcit napoleònic perdedors de la gran batalla de Bailén, son portats a la illa de Cabrera, a les Illes Balears. Els acompanyen 21 dones, entre elles, Héloïse, un càmera de 18 anys que acaba de perdre el seu marit en el viatge. Sí la guerra ja havia ferit els homes, la desesperació del captiveri els fa perdre la raó.

Fidelitat | Marco Missiroli

Barcelona: Angle editorial, 2020

Sinopsi: De què parlem quan parlem de fidelitat? «El malentès». És com Cario i Margherita titllen el dubte que ha esquerdat la superfície del seu matrimoni. A Cario el van veure als lavabos de la universitat amb una estudiant: «ella es va sentir malament, jo la vaig socórrer», explica al rector, als altres professors i a la seva dona. Però aquesta suposada traïció es converteix per a ell en una obsessió, i per a Margherita esdevé un poderós estímul que allibera les seves fantasies. Estem segurs que resistir-se a la temptació significa ser fidel? I si aquesta renúncia representés una traïció a la nostra naturalesa més profunda? La història esdevé tan íntima i personal que el lector no pot abandonar-la. Amb una escriptura franca, porosa i embolcalladora, Missiroli aireja les habitacions privades i els carrers, exposa els pensaments i els desitjós inconfessables.

 

Novel·la juvenil

Tercer sense ascensor | Lara A. Serodio

Barcelona: Fanbooks, 2017

Sinopsi: Barcelona. Una nit. Dues cites. Tres possibles companys de pis. Quatre amigues… I una de les finals de lliga més disputades de la història del futbol. Cites impossibles entre seguidors de clubs rivals, trobades surrealistes, decisions extremes, festes que surten de mare i tot un seguit de confidències via mòbil, mentre nous inquilins van i vénen a la recerca del tercer sense ascensor.

El dia dels trífids | John Wyndham

Barcelona: L’Altra, 2019

Sinopsi: Masen és en un hospital de Londres amb el cap embenat i es perd la pluja de meteorits més espectacular que s’hagi pogut veure mai. Però quan finalment es treu les benes dels ulls, l’endemà al matí, es troba que un estrany silenci plana sobre la ciutat i als carrers només hi ha persones cegues que volten, desorientades, i fugen dels trífids, unes plantes grotesques i perilloses de més de dos metres d’alçada. Aviat es toparà amb la Josella, una altra afortunada que també ha conservat la vista, i junts miraran de sobreviure, conscients que el món que coneixien no fa ni vint-i-quatre hores ha desaparegut per sempre.

Un amor de pel·lícula | Rachel Winters

Barcelona: Columna edicions, 2020

Sinopsi: Després de set anys fent d’assistent, l’Evie Summers està preparada per a la promoció que mereix. Però l’agència de cine on treballa està a la corda fluixa i l’Evie perdrà la feina si no
aconsegueix convèncer el seu client més important i arrogant perquè acabi d’escriure el guió d’una comèdia romàntica de Hollywood.

Ni en el millor dels meus somnis | Nina Kenwood

Barcelona: Fanbooks, 2020

Sinopsi: La Natalie fa anys que viu mortificada per l'acné i ja està tipa que aquesta afecció de la pell li condicioni la vida. Per què s’ha de sentir insegura quan es mostra al natural, tal com és, sense maquillatge? Per postres, els seus pares han decidit separar-se i, encara pitjor, els seus dos millors amics han començat una relació. Enmig de tot plegat, la Natalie decideix acceptar la invitació a una festa, un repte que li suposa el súmmum de l’estrès. La nit segurament serà un desastre, però…i si no és així?

Només tres segons | Paula Bombara

Lleida: Pagès, 2017

Sinopsi: Un grup d’amics és assaltat per la crueltat de la vida massa d’hora i molt profundament. El dia a dia de tots canvia sobtadament sense que hi puguin fer res. Mitjançant les paraules i els silencis de la Felicitats acompanyarem els personatges per un temps de llums i ombres que ens retrunyiran als ulls, a la memòria, al cor.

 

Hero girl!: chicas a la conquista del mundo | Caroline Paul

Barcelona: Destino, 2017

Sinopsi: L’autora va ser una vegada una nena insegura, però va decidir que la por no podria allunyar-la dels seus somnis. Des de llavors ha pilotat avions, practicat rafting i treballa en el cos de bombers de San Francisco. A Hero girl, Caroline comparteix les seves aventures i les d’altres dones que s’han atrevit a anar més enllà del que s’esperava d’elles.

Binti | Nnedi Okorafor

Sevilla: Crononauta, 2019

Sinopsi: El seu nom és Binti i és la primera dels ‘himba’ a la que li han ofert una plaça a Oomza Uni: la millor institució d’ensenyament superior de la galàxia. Acceptar aquesta oferta significarà abandonar la seva casa, la seva família i viatjar a través de les estrelles entre estranys que no comparteixen la seva manera de ser ni de respectar els constums.

L’emperadriu dels Eteris | Laura Gallego García

Alzira: Bromera, 2009

Sinopsi: La Bipa no vol saber què hi ha més enllà de les coves càlides on habita la seva gent. No creu en els contes de fades, Però l’Aer, fascinat per la llegenda de la mítica Emperadriu, vol conèixer aquell món de gel banyat per la llum d’un estel blau on es diu que no existeix el patiment ni la fam. Per això inicia un perillós viatge en què haurà d’arriscar la seva vida… i de la Bipa, que el seguirà d’amagat per salvar-lo del que considera una mort segura.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments