Inici Actualitat Taradell acollirà els dies 17 i 18 de maig una doble jornada...

Taradell acollirà els dies 17 i 18 de maig una doble jornada per donar sang

0
COMPARTIR

El Centre cultural Costa i Font acollirà aquest proper diumenge 17 i dilluns 18 de maig durant tot el dia una acapte de sang. L’acapte està oberta a qualsevol donant, però caldrà demanar hora.

D’aquesta manera Taradell se suma als municipis que estan oferint espais per fer donacions de sang, davant la crida que fa el Banc de Sang perquè no baixin a causa de la pandèmia i el confinament. Les donacions de sang es podran fer diumenge 17 d3 maig de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 3 de la tarda. I el dilluns 18 de maig de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 3 de la tarda i de 5 a 9 del vespre.

Per demanar hora es pot fer a través del web donarsang.gencat.cat o al telèfon 93 557 35 66 (de 9 a 14h).

Mesures de prevenció i higiene

Per fer la donació, el Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Així, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres. Els professionals també prendran la temperatura del donant i aniran equipats amb mascareta i guants.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments