Inici Actualitat Mor Jaume Miralpeix, exregidor i un dels grans coneixedors del patrimoni taradellenc

Mor Jaume Miralpeix, exregidor i un dels grans coneixedors del patrimoni taradellenc

3
COMPARTIR

Aquesta matinada del 25 d’abril ha mort a casa seva el taradellenc Jaume Miralpeix i Cruells, a l’edat de 81 anys i després d’una llarga malaltia. Conegut com en Jaume de Cala Laia, Miralpeix va ser regidor de l’Ajuntament de Taradell, però sobretot era conegut per ser un dels taradellencs que millor coneixia el poble, el món de la pagesia i el patrimoni del nostre municipi.

Miralpeix va formar par de l’Ajuntament de Taradell durant dos mandats consecutius, del 1991 al 1999, quan Josep Munmany era l’alcalde i encarregant-se sobretot de carteres com pagesio o urbanisme. Posteriorment, havia assessorat moltes vegades l’equip de govern en temes de territori, ja que era un gran coneixedor de tot el terme municipial de Taradell i del seu patrimoni arquitectònic i natural, i pràcticament, de tots els racons del nostre poble. Destacava per la seva gran memòria i per recordar dades i curiositats que no estaven recollides en cap llibre.

També cal destacar que Miralpeix va ser qui va escriure l’himne del Club Patí Taradell i dels Tonis de Taradell. I va ser pregoner de la Festa Major el 1999 (recintant el pregó de memòria) i pregoner de la Festa dels Tonis el 2012.

Jaume Miralpeix (segon de baix per l’esquerra) amb els regidors del mandat 1991-1995
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

3 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Marc
Marc
30 abril 2020 19:48

Descansi en pau en Jaume, el tinc per haver sigut persona, atent, amable, educat, seriós i en l’etapa que el vaig tenir com a regidor de l’any 93 al 99, un bon regidor que s’ocupava de les coses i de les persones, un valor pel poble d’aquells que ja gairebé no existeixen avui dia en els temps que corren.

Magí Reig
Magí Reig
25 abril 2020 11:32

D’en Jaume en tinc uns molts bons records, sobretot de quan érem infants i tots dos formàvem part dels escolans parroquials, juntament amb en Joan Codina (Mundeta), en Josep Autonell i en Viçenç Tió. A més, érem veïns de la Plaça i recordo les bones estones que passàvem pels voltants de St. Isidre anant a buscar bardisses pel foc que fèiem la vigília del Sant. Com ja sabeu en Jaume de tota la vida va ser un “periquito” de pedra picada tant que no va parar feis que jo durant un temps també fos de l’Espanyol. Ell juntament amb en… Llegeix més »

RAMON SERRA
RAMON SERRA
25 abril 2020 9:45

En Jaume era un dels homés amb més memòria que he conegut i un taradellenc de cap a peus. Un dia em va recitar de memòria tots els alcaldes que la vila havia tingut després de la guerra i també tots els capellans que havien passat per la parròquia. Sens dubte, una gran pèrdua per al poble.