Inici Actualitat Propostes de sèries televisives per al confinament del Coronavirus

Propostes de sèries televisives per al confinament del Coronavirus

0
COMPARTIR

Recull de sèries televisives, segons el criteri de la nostra cinèfila, Esther Solans, que us proposem per a aquests dies de confinament pel Coronavirus.

Us proposem un TOP 10, tot i que l’ordre és el de menys (podeu anar clicant a les flextes de la dreta per anar veient les sèries):

10Lo que hacemos en las sombras (HBO)

Sinopsi: Ambientada a Nova York, segueix a tres vampirs que han estat companys de pis durant centenars d’anys, i explica les seves experiències durant aquest període en un format de fals documental.

Guió: Jemaine Clement, Stefani Robinson, Tom Scharpling.

Intèrprets: Kavyan Novak, Matt Berry, Natasia Demetriou, Harvey Guillen, Doug Jones…

Gènere: Comèdia i terror.

Plataforma: HBO

Durada episodis: 30 minuts (1 temporada)

El comentari (Esther Solans): Basada en el llargmetratge del mateix nom (i no té res a envejar a la seva predecessora), aquesta sèrie americana de gènere vampíric barreja humor i qualitat a parts iguals, amb un guió molt intel·ligent (no us deixeu enganyar pel gènere).

Tràiler:

9Undone (Amazone prime)

Sinopsi: Alma és una jove de 28 anys que viu a San Antonio (Texas). Després d’estar a punt de morir després de patir un accident de cotxe, Alma descobreix que la seva forma de percebre el temps no és la mateixa que abans. Amb el propòsit de descobrir la veritat sobre la mort del seu pare, decideix desenvolupar la seva nova habilitat.

Guió: Raphael Bob-Waksberg, Kate Purdy, Lauren Otero, Elijah Aron, Joanna Calo.

Intèrprets: Rosa Salazar, Angelique Cabral, Constance Marie, Bob Odenkirk, Cameron Gayden, Kevin Bigley…

Gènere: Animació, fantàstic i drama.

Plataforma: Amazone Prime

Durada episodis: 24 minuts (8 episodis)

El comentari (Esther Solans): Sèrie hipnotitzant que utilitza la tècnica rotoscòpica. Barreja d’experiència sensorial i a la vegada aconsegueix ser molt humana i terrenal gràcies a un grandíssim guió i a unes interpretacions a destacar.

Tràiler:

8Esta mierda me supera (Netflix)

Sinopsi: Sydney (Sophie Lillis) és una noia adolescent que va a l’institut mentre afronta les complexitats de la seva edat, la seva família, la seva sexualitat incipient i els misteriosos superpoders que comencen a despertar en el més profund de seu ésser.

Guió: Jonathan Entwistle, Christy Hall (Còmic: Charles Forsman)

Intèrprets: Sophie Lillis, Wyatt Oleff, Sofia Bryant, Richard Ellis, Kathleen Rose Perkins…

Gènere: Fantàstic, comèdia i drama.

Plataforma: Netflix

Durada episodis: 24 minuts (7 episodis)

El comentari (Esther Solans): Amb una protagonista adolescent amb poders i traumes, la sèrie és un viatge per la maduresa i psique de la Syd, i ningú ho podria haver fet millor que la Sophie Lillis interpretant-la (motiu pel qual veure la sèrie).

Tràiler:

7Mesías (Netflix)

Sinopsi: Una agent de la CIA, Eva Geller (Michelle Monaghan), investiga a un carismàtic personatge (Mehdi Dehbi), els seguidors del qual cada vegada són més nombrosos i creuen que pot fer miracles. Es tracta d’un ens diví o d’un farsant?

Guió: Michael Petroni, Bruce Marshall Romans, Michael Bond, Brandon Guercio, Amy Louise Johnson, Kelly Wiles.

Intèrprets: Mehdi Dehbi, Michelle Monaghan, Beau Bridges, John Ortiz, Jane Adams, Tomer Sisley, Stefania Owen…

Gènere: Intriga, thriller i drama.

Plataforma: Netflix

Durada episodis: 45 minuts (10 episodis)

El comentari (Esther Solans): Thriller sobre una de les preguntes més fetes de la història: Què passaria si Jesucrist existís en el nostre segle? El territori on transcorre part de la sèrie (Síria, Palestina..) s’utilitza, a més, per fer crítica social actual.

Tràiler:

6Sex education (Netflix)

Sinopsi: Com que l’insegur Otis (Asa Butterfield) té resposta per a qualsevol dubte sobre sexe gràcies a que la seva mare (Gillian Anderson) és sexologa, una companya l’anima a obrir una ‘consultoria sexual’ a l’institut.

Guió: Bisha K. Ali, Sophie Goodhart, Laura Hunter, Laura Neal, Laurien Nunn, Freddy Syborn, Nawaan Rizwan.

Intèrprets: Asa Butterfield, Ncuti Gatwa, Emma Mackey, Gillian Anderson, Chaneli Kular, Alistar Petrie, Connor Swindells…

Gènere: Comèdia.

Plataforma: Netflix

Durada episodis: 45 minuts (2 temporades)

El comentari (Esther Solans): Pot semblar una sèrie teenager (per a adolescents), però la veritat és que és una sèrie que parla amb sensibilitat de temes com l’avortament, la violència per orientació sexual, l’abandonament familiar o la pressió per l’excel·lència. L’haurien de veure totes les edats.

Tràiler:

5Locke & Key (Netflix)

Sinopsi: Després de la mort del seu pare, els fills de Locke tornen a casa seva a Nova Anglaterra per descobrir que estan envoltats de màgia, que només ells poden veure i contra la que estan destinats a lluitar per acabar amb els horrors que assetgen la ciutat de Lovecraft, Massachussetts.

Guió: Aron Eli Coleite, Carlton Cuse, Albert Torres, Meredith Averill, Elizabeth Ann Phang (Còmic: Joe Hill)

Intèrprets: Connor Jessup, Emilia Jones, Jackson Robert Scott, Asha Bromfield, Kolton Stewart, Darby Stanchfield…

Gènere: Fantàstic, terror i drama.

Plataforma: Netflix

Durada episodis: 50 minuts (10 episodis)

El comentari (Esther Solans): Adaptació del còmic de Joe Hill, combina una història de terror i fantasia juvenil, amb tres germans com a protagonistes necessitats de passar pàgina i abduïts per una màgia que barreja la possibilitat de nous horitzons i la responsabilitat d’utilitzar-la correctament.

Tràiler:

4Sherlock (Netflix)

Sinopsi: Moderna actualització del mite de Sherlock Holmes, ambientada al Londres del segle XXI. Les seves insuperables habilitats de deducció i el seu arrogant distanciament emocional el converteixen en el perfecte detectiu, juntament amb el seu inseparable John Watson.

Guió: Mart Gatiss, Steven Moffat, Steve Thompson.

Intèrprets: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Rupert Graves, Mark Gatiss, Lars Mikkelsen, Andrew Scott…

Gènere: Intriga.

Plataforma: Netflix

Durada episodis: 90 minuts (4 temporades)

El comentari (Esther Solans): Possiblement la més veterana de la llista, però si no l’heu vist, el confinament us farà aquest regal. Actualització contemporànea del carismàtic personatge de Conan Doyle. Fresca, amb diàlegs ràpids, tocs humorístics i un Benedict Cumberbactch com el millor Sherlock de la petita i gran pantalla.

Tràiler:

3The Witcher (Netflix)

Sinopsi: Geralt de Rivia, un caçador de monstres mutant, viatja per un món turbulent on, sovint, els humans són pitjors que les bèsties.

Guió: Lauren Schmidt, Declan De Barra, Beau DeMayo, Haily Hall, Jenny Klein, Sneha Koorse, Michael Ostrowski.

Intèrprets: Henry Cavill, Freya Allan, Millie Brady, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Björn Hlynur…

Gènere: Fantàstic i aventures.

Plataforma: Netflix

Durada episodis: 60 minuts (8 episodis)

El comentari (Esther Solans): Adaptació del videojoc d’Andrezj Sapkowski. Sèrie per a amants del gènere fantàstic i medieval, us animo a no quedar-vos amb el primer capítol (un pèl desconcertant). Quan les peces comencen a encaixar, el relat és interessant i trepidant.

Tràiler:

2El visitante (HBO)

Sinopsi: El detectiu Ralph Anderson (Ben Mendelsohn) i Holly Gibney (Cynthia Erivo), una investigadora poc ortodoxa, investiguen el brutal assassinat de Frankie Peterson, un nen d’11 anys, ocorregut en un poble pacífic. Encara que al principi tot sembla tenir una explicació força normal, aviat s’adonaran que una força sobrenatural sembla estar molt relacionada amb la desaparició del noi.

Guió: Richard Price, Jessie Nickson-Lopez, Dennis Lehane (Novel·la: Stephen King).

Intèrprets: Ben Mendelsohn, Cynthia Erivo, Jason Bateman, Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine…

Gènere: Thriller i intriga.

Plataforma: HBO

Durada episodis: 55 minuts (10 episodis)

El comentari (Esther Solans): Sèrie dramàtica i molt fosca (firma d’Stephen King), amb girs de guió i tocs de True Detective que fa que no puguis allunyar-te de la pantalla fins a descobrir el misteri que planteja. Les imatges escabroses que tenen algunes escenes la fan no apte per a totes les sensibilitats.

Tràiler:

1The young Pope (HBO)

Sinopsi: El jove Lenny Belardo acaba de ser escollit Papa, un pontífex de menos de 50 anys que es fa dir Pius XIII. Ningú sap en el fons què pensa sobre els temes més importants de l’Església, ni com pensa dirigir el Vaticà. Les seves primeres i controvertides decisions descol·locaran a tothom, incloent als membres de la Cúria i als fidels de tot el món, fent trontollar fins i tot els fonaments de l’Església.

Guió: Umberto Contarello, Tony Grisoni, Stefano Rulli, Paolo Sorrentino.

Intèrprets: Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Scott Shepherd, Cécile De France, Javier Cámara, Ludivine Sagnier…

Gènere: Comèdia dramàtica.

Plataforma: HBO

Durada episodis: 60 minuts (10 episodis)

El comentari (Esther Solans): Sèrie amb una estètica molt cuidada, amb diàlegs crítics, satírics i amb tocs d’humor. Un punt molt interessant a tenir en compte és la banda sonora. La mirada cínica de Jude Law fent del protagonista Pius XIII suma per acabar de fer rodona la sèrie.

Tràiler:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments