Inici Actualitat El VIIè cicle de Músiques a Santa Llúcia 2020 incorpora la Font...

El VIIè cicle de Músiques a Santa Llúcia 2020 incorpora la Font Gran com un dels espais pels cinc concerts monogràfics

0
COMPARTIR

Diumenge s’enceta el VIIè Cicle de Músiques a Santa Llúcia 2020, amb el primer de cinc concerts previstos i amb una novetat, la Font Gran serà un dels espais nous. Aquest dimecres a la tarda, a la Font Gran de Taradell, es va fer la presentació del Cicle amb Josep Riera, un dels responsables del Cicle, i la regidora de Cultura i Patrimoni, Míriam Martínez.

Enguany, es podrà gaudir d’un total de cinc concerts. El primer tindrà lloc aquest diumenge 23 de febrer a les 6 de la tarda, a la Capella de Santa Llúcia. El Bach a Tres iniciarà el cicle a la capella de Santa Llúcia. Sonaran la segona i la sisena suites del compositor alemany, juntament amb la segona i tercera sonates per a violí.

Com a primera novetat, després del primer concert s’estrenarà un nou espai cedit per l’Ajuntament de Taradell, la Font Gran, on tindran lloc tres dels cinc concerts del cicle. El primer serà al 29 de març a les 6, i estarà centrat en dos compositors, Schoenberg i Strauss. La nit transfigurada, en versió de sextet de corda; un concert que també s’ofereix a l’Auditori dins del cicle OBC-cambra. S’acompanyarà aquesta peça amb una altra d’un format més petit: la introducció de l’Òpera Capriccio de Richard Strauss, un sextet de corda.

El segon tindrà lloc el 26 d’abril a les 6. El concert tornarà a ser monogràfic, però aquest cop, centrat només amb la figura de Richard Strauss. A més, es podrà escoltar la sonata per a cello i piano interpretada pel solista de la OBC, José Mor, i la pianista austríaca, Astrid Steinschaden. Juntament amb la sonata, interpretaran la versió per a piano i violoncel del poema simfònic Don Quixote.

El tercer concert serà al 10 de maig a les 6, anomenat el Dia Beethoven. Aquesta audició estarà dedicada al 250è aniversari del naixement del compositor amb un concert centrat exclusivament en la seva obra de cambra en diferents formats. L’actuació serà interpretada pel trio Re4, que executarà sonates per a piano sol i per a piano i violí i el “Trio fantasma” op.70 n. 1 en re major per a violoncel, violí i piano. En aquesta edició, també es comptarà amb la presència de talents musicals d’Osona i tindrà lloc una mostra de sonates de piano del mateix autor interpretades per joves pianistes de la comarca.

Per últim, es tancarà el cicle de músiques a Can Costa i Font, el 7 de juny a les 6 de la tarda. Un concert amb la presència d’un dels millors cors infantils del panorama internacional, el cor Veus-Cor infantil amics de la Unió, que oferirà un programa titulat Songs of hope molt variat, amb peces de diferents autors.

El cicle de música compta amb la col·laboració dels Amics de Santa Llúcia, la Generalitat de Catalunya; mitjançant els seus serveis territorials de la Catalunya Central, i l’Ajuntament de Taradell, que en aquesta setena edició també forma part de la seva organització.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments