Inici Actualitat Les pel·lícules nominades dels Oscars 2020

Les pel·lícules nominades dels Oscars 2020

0
COMPARTIR

Avui fem un especial dedicat a algunes pel·lícules nominades als Oscars 2020. La selecció ens l’aporta, com sempre, la nostra nostra cinèfila, Esther Solans, amb el seu comentari.

L’ordre no té cap rellevància ni segueix cap criteri de preferència. Aquí les teniu:

71917

Contingut: Durant la Primera Guerra Mundial, dos joves soldats britànics, Schofield (George MacKay) i Blake (Dean-Charles Chapman) reben una missió aparentment impossible. En una cursa contrarellotge hauran de creuar el territori enemic per lliurar un missatge que evitarà un mortífer atac contra centenars de soldats, entre ells el mateix germà de Blake.

Direcció: Sam Mendes

Guió: Sam Mendes i Krysty Wilson-Cairns

Intèrprets: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Mark Strong, Richard Madden, Benedict Cumberbatch, Colin Firth…

Fotografia: Roger Deakins

Gènere: Bèl·lic i drama

Durada: 119 minuts

El comentari (Esther Solans): Proposta de cinema bèl·lic diferent a tot el que hem vist fins ara. Quasi una experiència immersiva on els plans seqüència són la joia de la corona, no deixant-te quasi ni respirar.

Tràiler:

6Mujercitas

Contingut: Amy, Jo, Beth i Meg són quatre germanes en plena adolescència que viuen amb la seva mare en una Nord-amèrica que pateix llunyanament la seva Guerra civil. Amb les seves diverses vocacions artístiques i anhels juvenils, descobriran l’amor i la importància dels llaços familiars.

Direcció: Greta Gerwig

Guió: Greta Gerwig (Novel·la: Louisa May Alcott)

Intèrprets: Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Laura Dern, Meryl Streep, James Norton…

Fotografia: Yorick Le Saux

Gènere: Drama i romanç

Durada: 135 minuts

El comentari (Esther Solans): Nova adaptació de la novel·la de Louisa May Alcott, i que segueix marcant a generacions de dones en una lluita diferent però existent encara actualment. Segueix sent un referent per a explicar la complexitat de la feminitat diversa, a vegades contradictòria.

Tràiler:

5Jojo Rabbit

Contingut: Jojo “Rabbit” Betzler (Roman Griffin Davis) és un solitari nen alemany, membre de les Joventuts Hitlerianes, que veu trasbalsat el seu món quan descobreix que la seve jove mare Rosie (Scarlett Johansson) amaga en el seu àtic a una nena jueva (Thomasin McKenzie). Amb l’única ajuda del seu millor amic imaginari, el propi Adolf Hitler (Taika Waititi), Jojo haurà d’afrontar el seu radical nacionalisme amb les contradiccions d’una guerra absurda.

Direcció: Taika Waititi

Guió: Taika Waititi (Novel·la: Christine Leunens)

Intèrprets: Roman Griffin Davis, Scarlett Johansson, Thomasin McKenzie, Taika Waititi, Sam Rockwell, Rebel Wilson…

Fotografia: Mihai Malaimare Jr.

Gènere: Comèdia i drama

Durada: 108 minuts

El comentari (Esther Solans): Obra mestra amb tints de Wes Anderson que ens ensenya a riure’ns d’una de les èpoques més fosques de la nostre història. Amb uns petits protagonistes que no podrien ser més grans, i un Hitler com a amic imaginari que menja unicorns.

Tràiler:

4Parásitos

Contingut: Tant Gi Taek (Song Kang-ho) com la seva família estan sense feina. Quan el seu fill gran, Gi Woo (Choi Woo-sik), comença a fer classes particulars a casa de Park (Lee Seon-gyun), les dues famílies, que tenen molt en comú malgrat pertànyer a dos móns totalment diferents, comencen una interrelació de resultats imprevisibles.

Direcció: Bong Joon-ho

Guió: Bong Joon-ho i Jin Won Han

Intèrprets: Song Kang-ho, Lee Seon-gyun, Jang Hye-jin, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-sik…

Fotografia: Kyung-Pyo Hong

Gènere: Intriga, comèdia, drama i thriller

Durada: 132 minuts

El comentari (Esther Solans): Pel·lícula que ens ensenya que la lluita de classes i la precarietat segueix present a dia d’avui. Dos nuclis familiars en guerra, i una casa com a gran metàfora del món.

Tràiler:

3Joker

Contingut: Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) viu a Gotham amb la seva mare, i la seva única motivació a la vida és fer riure a la gent. Actua fent de pallasso en petites feines, però té problemes mentals que fan que la gent el vegi com un ‘bitxo’ rar. El seu gran somni és actuar com a còmic davant del públic, però una sèrie de tràgics esdeveniments faran que augmenti la seva ira contra una societat que l’ignora.

Direcció: Todd Phillips

Guió: Todd Phillips i Scott Silver

Intèrprets: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen, Bill Camp, Shea Whigham…

Fotografia: Lawrence Sher

Gènere: Thriller i drama

Durada: 121 minuts

El comentari (Esther Solans): Pel·lícula que aconsegueix que l’espectador empatitzi amb el famós antagonista de Batman, ja que el sistema, la societat i els mitjans d’entreteniment són els elements antagonistes de la història. I, evidentment, Joaquin Phoenix en estat pur. L’Oscar a millor actor, merescudíssim.

Tràiler:

2Érase una vez en Hollywood

Contingut: Hollywood, anys 60. L’estrella d’un western televisiu, Rick Dalton (Leoonardo DiCaprio), intenta adaptar-se als canvis del mitjà al mateix temps que el seu doble (Brad Pitt). La vida de Dalton està lligada completament a Hollywood, i és veí de la jove i prometedora actriu i model Sharon Tate (Margot Robbie), que acaba de casar-se amb el prestigiós director Roman Polanski.

Direcció: Quentin Tarantino

Guió: Quentin Tarantino

Intèrprets: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Al Pacino, Kurt Russell, Bruce Dern…

Fotografia: Robert Richardson

Gènere: Thriller i drama

Durada: 165 minuts

El comentari (Esther Solans): Una de les èpoques de més opulència de Hollywood marcada per un dels fets més negres i sanguinaris que s’hi van donar lloc. Genial la visió de Tarantino i, sobretot, el final (i bonic homenatge subliminal).

Tràiler:

1Historia de un matrimonio

Contingut: Un director de teatre i la seva esposa, actriu, lluiten per superar un divorci que els porta a l’extrem tant en l’aspecte personal com en el creatiu.

Direcció: Noah Baumbach

Guió: Noah Baumbach

Intèrprets: Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern, Azhy Robertson, Alan Alda, Julie Hagerty…

Fotografia: Robbie Ryan

Gènere: Drama

Durada: 136 minuts

El comentari (Esther Solans): Història tendre, íntima i sense pretensions del que molts podem pensar que deu ser realment un divorci, amb un destacat i boníssim paper dels advocats. Però sobretot és una lliçó d’interpretació d’Scarlett Johansson i d’Adam Driver.

Tràiler:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments