Inici Actualitat Can Costa i Font presentarà l’exposició “Vencedors i vençuts” amb motiu dels...

Can Costa i Font presentarà l’exposició “Vencedors i vençuts” amb motiu dels 81 anys de l’arribada de les tropes franquistes a Taradell

0
COMPARTIR

Al Centre Cultural Can Costa i Font es podrà visitar l’exposició “Vencedors i vençuts”, amb motiu del 81è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a Taradell. L’exposició està organitzada pel Memorial Democràtic i s’inaugura aquest dissabte 1 de febrer a les 8 del vespre. A 2/4 de 9 es farà un concert-homenatge sota el títol “Una nit de Lluna plena. 80 anys de la retirada” a càrrec de la Coral l’Arpa i l’Orfeó Vigatà, sota la direcció de Pere-Mateu Xiberta. L’exposició seguirà vigent fins al 29 de febrer.

L’exposició estarà dividida en 5 blocs diferents: “Ocupació militar a Catalunya”, “Retirada i exili”, “Els vencedors”, “Els vençuts” i “Esperances enfrontades”. La Guerra Civil va durar quasi tres anys, on Catalunya va ser ocupada per les tropes franquistes. El conflicte va significar desenes de milers de catalans que van haver de marxar a l’exili, ser empresonats o afusellats i enterrats en fosses comunes. A més, el final de la guerra va implicar la supressió de l’autonomia catalana i la persecució de la llengua i la cultura. Així es va iniciar una etapa llarga de dictadura que separaria la societat, entre vencedors i vençuts.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments