Inici Actualitat Taradell s’ha despertat amb entre 4 i 5 centímetres de neu que...

Taradell s’ha despertat amb entre 4 i 5 centímetres de neu que no han generat problemes

0
COMPARTIR

La neu ha arribat a Taradell durant la nit del 20 al 21 de gener i ho ha fet cobrint de blanc carrers, teulades, cotxes i places. Al centre del poble s’han registrat uns 3 centímetres de gruix, tot i que a les zones altes ha nevat una mica més fins als 4 o 5 centímetres, segons ens ha confirmat l’observador meteorològic de Taradell Pere Espinet.

On se n’ha registrat molta és a la collada de Mansa, que hi han arribat a caure uns 15 centímetres de gruix (tal i com es veu en aquestes imatges). La pluja que anava caient, però, ha començat a rebaixar la neu de tot el municipi a mesura que s’anava fent de dia.

Foto: Pere Espinet
Foto: Pere Espinet

Tot i la neu, no s’han registrat afectacions per poder circular. A primera hora es podia passar amb cotxe amb precaució pels carrers del centre. A més, ha pujat una màquina llevaneu per realitzar tasques de neteja a les principals vies.

La cota de neu, segons l’observador meteorològic de Taradell Pere Espinet, ha estat anòmala, ja que a Taradell ha nevat, però en altres poblacions només ha plogut. A Osona on ha nevat més ha estat a Cantonigròs, Vidrà i Rupit amb entre 40 i 50 centímetres, o a Collsuspina i Muntanyola amb uns 20 centímetres.

A nivell escolar, la nevada no ha afectat l’activitat dels centres escolars de Taradell. Només l’Institut de Taradell ha informat d’algunes alteracions en el transport escolar, ja que la ruta per Viladrau no s’ha pogut fer (els alumnes d’aquest municipi no han fet classe), mentre que la de Seva no ha pogut arribar fins a la urbanització del Montanyà. A més, a primera hora els autocars no arribaven fins a l’INS Taradell, sinó que deixaven els alumnes al semàfor del carrer Ramon Pou.

Urbanització La Roca. Foto: Manel Manzano
Avinguda Mossèn Cinto Verdaguer. Foto: Eva Freixas

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments