Inici Actualitat La 5a ruta per descobrir el patrimoni de Taradell visita l’Esquís, Gasala...

La 5a ruta per descobrir el patrimoni de Taradell visita l’Esquís, Gasala i el Molí dels Sors

0
COMPARTIR

Al voltant d’un centenar de persones han participat aquest diumenge al matí a la cinquena edició de la ruta guiada ‘Descobrir el patrimoni de Taradell’, en el marc de la Festa major d’hivern. Els participants han fet una ruta circular que ha sortit des del Centre cultural Costa i Font, per passar per la masia l’Esquís, Mas Gasala i el Molí dels Sors.

Primer han arribat a l’Esquís, al costat del restaurant Goitallops, on han descobert que encara conserva vestigis medievals com part dels murs o una finestra gòtica. Tot seguit, s’han dirigit cap a Gasala, masia que data del segle XI i que és d’estil medieval, tot i que fa uns anys va ser restaurada.

La caminada ha continuat fins al Molí dels Sors, un molí fariner on s’hi residia. Allà han pogut conèixer com s’aprofitava l’aigua de la riera, gràcies a una resclosa que fa poc temps es va fer malbé a causa d’una riuada. Els participants han pogut degustar aquí un petit esmorzar, abans d’anar a veure el Molí Xic dels Sors, ja en terme municipal de Seva. Des d’allà han tornat a Taradell per l’antic camí ral que anava cap a Seva.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments