Inici Actualitat ERC Taradell fa balanç dels 5 primers mesos de govern al capdavant...

ERC Taradell fa balanç dels 5 primers mesos de govern al capdavant de l’Ajuntament

0
COMPARTIR

L’equip de govern d’ERC a l’Ajuntament de Taradell va retre comptes dels primers cinc mesos al capdavant del consistori en un acte aquest dijous a la nit. La fórmula, pensada per potenciar la transparència i fer participar a la ciutadania, era la primera vegada que es feia. Però no va acabar de reeixir, ja que hi havia una vintena de persones, alguns de la mateixa candidatura i tres regidors de l’oposició.

Tot i així, l’equip de govern va voler mostrar que vol explicar què fa i què ha fet en aquests primers mesos de govern. A l’inici l’alcaldessa, Mercè Cabanas, va centrar-se més en la situació que van trobar a l’Ajuntament, sobretot, per manifestar que hi ha poc personal tècnic si es compara amb altres consistoris osonencs. “Són llocs estructurals que no estan prou ben coberts”, va dir. En aquest sentit, va explicar que la voluntat és ajustar la plantilla i guanyar en eficiència, aprofitar jubilacions per consolidar llocs de treball amb persones que ara treballaven com a externes i fer una oferta pública d’ocupació prevista en el nou pressupost.

La posada en escena amb els 9 regidors en cadires i de cara al públic pretenia donar facilitats als presents per preguntar sobre qualsevol tema. Així, el regidor de Sostenibilitat, Joan Canó, preguntat sobre com des del consistori es pot ajudar a ser més sostenibles va explicar que de cara al 2020 hi ha el projecte d’instal·lar un punt d’autconsum fotovoltaic a la teulada de l’EAS que permetrà “produir energia des dels nostres propis equipaments, però que ha d’anar acompanyat amb una disminució de la demanda”.

Al llarg de la mitja hora de durada de l’acte, l’alcaldessa Mercè Cabanas va fer balanç d’una de les propostes que van posar en marxa només arribar a l’Ajuntament: obrir l’alcaldia a la ciutadania. Segons Cabanas, al llarg d’aquests mesos més de 140 persones han anat a veure l’alcaldessa sense cita prèvia. I la majoria de qüestions plantejades eren sobre convivència i civisme, juntament amb temes de via pública, recollida d’animals, habitatge o pagesia. “És una manera de ser propers i escoltar necessitats de la gent del municipi”, va destacar.

També va reconèixer que l’Ajuntament encara té una mancança de comunicació i “de donar més participació i informació a la ciutadania” i va repassar algunes de les crisis que han viscut, com l’obertura de la piscina per l’onada de calor, l’ordenança sobre l’obertura de les terrasses d’estiu o la retirada de llaços grocs, entre d’altres.

Durant l’acte també es van apuntar alguns dels projectes o iniciatives que en el proper any es posaran en marxa, com disposar d’un agent cívic compartit amb Tona gràcies a un pla d’ocupació del Consell de Joventut, habilitar un pipican en un terreny del costat de l’Institut gràcies a un conveni amb el propietari de l’espai o la petició de subvenció que han fet al PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya) per arranjar completament el centre comercial de Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments