Inici Actualitat Aquest dissabte es fa el canvi d’hora hivernal

Aquest dissabte es fa el canvi d’hora hivernal

0
COMPARTIR

Aquest dissabte a la nit caldrà canviar els rellotges. Així, a les 3 de la matinada de diumenge caldrà endarrerir l’hora fins a les 2 per adaptar-nos a l’horari d’hivern. Per tant, es podrà dormir una hora més.

Malgrat que es parla que s’eliminarà el canvi d’hora i que el Parlament Europeu va aprovar abolir-ho el 2021, de moment a Espanya els experts no es posen d’aord i, a nivell europeu, la majoria de països tampoc tenen una decisió presa. La primera vegada que es va fer el canvi va ser durant la primera guerra mundial, en aquell moment per estalviar carbó. Ara, es justifica per l’estalvi d’energia i consum i aprofitar més la llum del dia. A la Unió Europea el canvi d’hora s’aplica des del 1981 a partir de la directiva 2000/84.

Es diu que l’horari hivernal és el millor i el que s’apostaria per mantenir en cas que s’eliminés el canvi d’hora. Segons alguns experts, és el que permet adequar millor la llum solar i el ritme d’activitat majoritari de la població. Es diu que la llum del matí, que és la que perdem amb l’horari d’estiu, és més beneficiosa que la de la tarda i que llevar-se amb llum és més adequat per la salut de les persones.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments