Inici Actualitat Dijous la biblioteca projecta un documental sobre l’Esbart Sant Genís dins la...

Dijous la biblioteca projecta un documental sobre l’Esbart Sant Genís dins la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

0
COMPARTIR
Any 1995. Foto: Miquel Vilardell

Aquest dijous a partir 2/4 de 8 del vespre es projectarà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font un documental sobre el resorgiment de l’Esbart dansaire Sant Genís de Taradell. L’acte forma part de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic. L’Arxiu Fotogràfic de Taradell, juntament amb el Grup de Recerca Local, participarà per quart any consecutiu en aquesta Mostra.

Amb el nom de ‘El retorn de l’Esbart Sant Genís de Taradell’ es reviuran algunes de les activitats de la que va ser l’època daurada de l’entitat, no només en nombre d’actuacions i iniciatives, sinó també per esdeveniments destacats que han passat a la història. Van actuar en diversos festivals internacionals i es van fer intercanvis culturals. El seu resorgiment es va produir a partir del 1977. A banda de la projecció del documental, també hi haurà una tertúlia amb membres i exmembres de l’Esbart.

Fins ara en les tres participacions anteriors a la Mostra, es van recuperar filmacions dels Gegants de Taradell (2016), de la Festa de l’arbre (2017) i de l’Agrupament Rocaguinarda (2018).

A la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic es poden veure produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic en general. En total, en l’edició d’enguany, es projectaran 50 films de temàtica variada al llarg de 35 sessions, que tindran lloc a, a banda de Taradell, a Vila-rodona, Puigcerdà, la Terreta (Tremp), Barcelona (Gràcia), la Seu d’Urgell, Palamós, Esterri d’Àneu, Mas de Barberans, el Cogul, Ripoll, Manlleu, Roda de Ter, la Vall d’en Bas, Reus, Sant Feliu de Guíxols, Sant Cugat Sesgarrigues i Cervera.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments