Inici Actualitat Taradell inaugura la plaça Muriel Casals

Taradell inaugura la plaça Muriel Casals

1
COMPARTIR

La inauguració de la plaça Muriel Casals ha tingut lloc avui a les 5 de la tarda, a la Torre de Don Carles. L’acte ha estat presentat per Núria Codina, que ha agraït la presència de tots els presents i ha destacat que la primera dona alcaldessa del poble ha inaugurat una plaça amb el nom d’una altra dona.

Tot seguit, l’alcaldessa Mercè Cabanas, ha afirmat que les dones també havien de tenir un espai a Taradell i més, una persona tant activa i defensora dels drets i les llibertats en el nostre país. A continuació, Jordi Redondo, representant d’Òmnium Cultural, ha donat les gràcies a tothom que ha fet possible que Muriel Casals tingui representació a Taradell. També ha tingut un record especial per Jordi Cuixart i la resta de presos polítics. I per finalitzar, ha volgut deixar clar que “ho tornarem a fer”. Maria Godayol, en representació de l’ANC de Taradell, Som Dones i La Trabucaire, també ha recordat que faltava un nom de dona al poble i ha considerat l’acte d’avui com un símbol d’igualtat. També ha reclamat que els altres ajuntaments facin un esforç per recordar i homenatjar a totes aquelles dones, com Muriel Casals, que han tingut un paper fonamental a Catalunya.

I un dels moments més emotius ha arribat amb la intervenció de la germana de Muriel Casals, Isabel Casals, que ha volgut agrair a tots les persones presents en l’acte i ha recordat l’existència de presos polítics, envaïda per l’emoció del moment.

Per finalitzar l’esdeveniment, s’ha descobert la placa per part de Mercè Cabanas i Isabel Casals, amb l’aplaudiment de tot el públic. La lectura d’un poema per part d’Assumpta Izern, el ball de l’Esbart Sant Genís de Taradell amb “l’Espunyolet del Berguedà”, el Cant dels Segadors i l’audició de sardanes de la cobla Vila de la Jonquera, han posat el punt i final a la inauguració.

Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
MARIA
MARIA
30 setembre 2019 12:36

Hola sóc la Maria Godayol i m’agradaria fer una puntualització, he parlat no només en nom de l’ANC ho he fet en nom de Som Dones, ANC i La Trabucaire. Gràcies!