Inici Actualitat Indira Ranamagar, activista nepalesa, a la Biblioteca de Taradell: “El poder el...

Indira Ranamagar, activista nepalesa, a la Biblioteca de Taradell: “El poder el té la gent, no els diners”

0
COMPARTIR

La biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell es va omplir aquest dilluns per la conferència d’Alguer Miquel, cantant del grup de música catalana Txarango, amb motiu de la presentació del seu projecte humanitari “Casa Terra” al Nepal. A més, a l’acte hi va assistir la protagonista del projecte, l’activista nepalesa Indira Ranamagar, juntament amb el taradellenc Jordi Imbert, autor de la seva biografia, i l’activista Oriol Tresserra.

L’acte va començar amb una breu introducció de Jordi Imbert, on va esmentar la seva obra “Una llum enmig de la foscor”, un llibre biogràfic sobre Ranamagar, centrat en especial amb la seva tasca d’ajuda a molts infants desemparats del Nepal.

Tot seguit, Indira Ranamagar va explicar la seva feina a través de la plataforma “Prisioner Assistance (PA)” al seu país natal i totes les dificultats que s’ha trobat al llarg del projecte. L’activista va destacar que “molta gent no té llibertat, nosaltres sí”, fent una crida a la solidaritat i cooperació de tothom per ajudar als infants de familiars presos i famílies vulnerables. També va explicar l’ajuda que està duent a terme el seu projecte, amb la construcció de cases i escoles per educar als infants que no hi poden accedir. Ranamagar va ser molt crítica amb el govern del Nepal i altres institucions internacionals per les traves i dificultats politicoeconòmiques que han posat al seu projecte, en què va afirmar que “és possible desenvolupar projectes solidaris amb pocs recursos”. D’altra banda, va assegurar que “la pobresa no té res a veure amb els diners, la pobresa és qui no cuida dels seus infants” i que “el poder el té la gent, no els diners”, destacant la capacitat que té l’ésser humà per superar qualsevol dificultat i la importància de tenir cura dels col·lectius més vulnerables. El to del seu discurs va ser reivindicatiu, però sense perdre el sentit de l’humor i tanmateix, reconeixent la importància del significat de cançons de Txarango, com a forma d’inspiració.

Per acabar, Alguer Miquel va explicar que el projecte “Casa Terra” és “una plataforma d’acompanyament que busca fons i visibilitzar projectes com el de la Ranamagar”. El cantant va destacar la feina que s’està duent a terme al Nepal, amb la construcció de cases i escoles i per la forma ecològica i sostenible del projecte.

 

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments