Inici Actualitat Mercè Cabanas serà la primera alcaldessa de Taradell i diu que “governarà...

Mercè Cabanas serà la primera alcaldessa de Taradell i diu que “governarà per tots”

0
COMPARTIR

Mercè Cabanas serà la primera dona alcaldessa que tindrà Taradell en tota la història. El 15 de juny prendrà possessió quan es constitueixi el nou consistori. És el primer cop, des de la restauració de la democràcia, que ERC guanya l’alcaldia a Taradell. Però ERC ja havia tingut alcaldes a Taradell anteriorment.

Les eleccions municipals del 16 de febrer de 1936 van ser guanyades per ERC a Taradell i Adolf Roca i Tuneu en va sorgir com a alcalde. Però l’esclat de la Guerra Civil va canviar les coses i pocs mesos després Ramon Blasi, també d’ERC, va passar a ser alcalde fruit d’una reorganització dels ajuntaments establerta per la República per fer front a la guerra. Aquest sistema va combinar una representació de 3 membres polítics (ERC), 3 de la CNT i 1 d’Unió de Rabassaries. Blasi va ser l’alcalde assassinat pel franquisme. Precisament, aquest diumenge es commemoraven 80 anys del seu assassinat.

Primer discurs de Mercè Cabanas

Mercè Cabanas va fer un discurs al vestíbul de can Costa just conèixer-se els resultats finals a Taradell i davant dels taradellencs i taradellenques que havien assistit a l’escrutini va agrair a tots els votants d’ERC perquè “han cregut en la necessitat d’un canvi” i va afegir, però, que “no ens oblidarem de la resta, dels que no heu votat i dels que heu votat a Junts per Taradell”. Cabanas també va tenir paraules d’agraïment a l’alcalde Lluís Verdaguer i al seu equip perquè “es deixa un poble que fa goig, però que encara podem millorar”.

Finalment, va agrair a les persones d’ERC que “van confiar en mi quan no em coneixíen de res, només de dir-los hola pel carrer, a en Lluís, el meu veí que em va embolicar, i a tot l’equip que ens vam preparar, quan teníem les de perdre, per governar.” Mercè Cabanas va acabar dient que “governarem, com vaig dir el primer dia, per encapçalar aquest projecte perquè volem un poble integrador, des de perspectives diferents, on hi hagi un horitzó de futur pels nens que estan naixent aquest any. Per tots ells i per tots vosaltres, treballarem”.

La futura alcaldessa de Taradell va rebre la felicitació personal de l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, així com dels membres de la candidatura de Junts per Taradell. Podeu veure el discurs en aquest vídeo, enregistrat per ERC Taradell.

 

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments