Inici Actualitat El taradellenc Carles Furriols rebrà la Creu de Sant Jordi de la...

El taradellenc Carles Furriols rebrà la Creu de Sant Jordi de la Generalitat 2019

0
COMPARTIR

El Govern català ha anunciat avui qui rebrà la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2019. Entre les 29 personalitats i 15 entitats, hi ha un taradellenc. Es tracta del metge Carles Furriols i Solà, que viu a Taradell.

Furriols rebrà el guardó per la seva vessant humanitària, ja que és el fundador de la Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Doctor Trueta. Aquesta entitat fomenta la creació d’empreses sostenibles i la inserció laboral de persones vulnerables socialment a partir de la recollida selectiva de fàrmacs. També havia col·laborat amb Metges sense Fronteres i va ser cooperant a El Salvador, Haití i a la guerra d’Angola, com a especialista en medicina tropical.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments