Inici Actualitat Audiovisual històric i festa de l’escola Les Pinediques de Taradell per celebrar...

Audiovisual històric i festa de l’escola Les Pinediques de Taradell per celebrar els 40 anys

0
COMPARTIR

L’escola Les Pinediques de Taradell celebra, aquest curs 2018/19, els 40 anys de vida. El 25 de setembre de 1978 s’obrien les portes del nou edifici, situat a la zona de Goitallops i des de llavors, l’escola nacional va passar a ser Les Pinediques, que al llarg d’aquest temps també ha conservat l’edifici de l’antic escorxador. Per celebrar aquesta efemèride hi haurà doble commemoració.

Des de fa mes d’un any, el Grup de Recerca Local de Taradell ha estat treballant en l’elaboració del documental ‘L’escola Les Pinediques. 40 anys creixent’ que s’estrenarà aquest dimarts a les 7 de la tarda, a la sala Gran del Centre Cultural Costa i Font. L’audiovisual repassa, al llarg de 60 minuts, la història d’aquesta escola pública taradellenca a través de l’òptica històrica però també de diferents aspectes significatius del dia a dia del col·legi que han permès durant anys educar moltes generacions d’alumnes. Per a la confecció d’aquest documental s’han fet 70 entrevistes a diferents persones que han portat el seu gra de sorra a Les Pinediques, sobretot pares, mares, alumnes i mestres però també altres persones vinculades en la comunitat educativa del centre. A través de les sevesb vivències s’ha pogut elaborar el reportatge que no deixa de ser una tímida pinzellada d’aquests 40 anys. Aprofitant la confecció d’aquest reportatge, l’Arxiu Fotogràfic de Taradell ha recollit unes tres mil fotografies i diversos documents de l’escola.

L’escola també celebra els 40 anys dimecres

L’estrena del documental coincideix amb la celebració de l’aniversari a l’escola. Aquest dimecres, 1 de maig al matí, es farà la festa oficial d’aquests 40 anys. A les 10 està prevista una xocolatada popular i a 2/4 d’11 es presentaran activitats que han estat preparades pels alumnes des de P3 a 6è de Primària. A 3/4 de 12 es presentarà el lipdub de l’escola i a la una es farà el fi de festa. Durant la celebració també hi haurà un espai de photocall i exposició de fotografies dels 40 anys.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments