Inici Actualitat Novetats literàries del mes de març de 2019 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de març de 2019 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de març de 2019. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

La vida de la Rebecsa Jones | Angharad Price

Badalona: Rata, 2018

Sinopsi: La vida de la Rebecca Jones s’ha convertit en un clàssic modern des del primer dia de la seva publicació. És una poderosa evocació lírica de la vida entre les muntanyes de Gal·les, d’un estil de vida a punt de desaparèixer que enfonsa les seves arrels en la recòndita vall de Maesglasau. I al mateix temps, La vida de la Rebecca Jones és una íntima crònica del segle XX, sobre el dolor i la vida, sobre el pas del temps i el paisatge, sobre la soledat i la memòria, una història commovedora en la qual tot un món sembla a punt d’esvair-se davant dels nostres ulls.

Una eduació: memòries | Tara Westover

Barcelona: Més Llibres, 2018

Sinopsi: Només tinc set anys, però entenc que aquest és el fet, més que cap altre, que fa que la meva família sigui diferent: no anem a l’escola. Al pare el preocupa que el govern ens hi obligui, però no pot, perquè no sap que existim. No tenim historial mèdic perquè vam néixer a casa i mai no hem visitat cap metge. No tenim expedient escolar perquè mai no hem posat els peus en una aula. En aquest moment, segons l’estat d’Idaho i el govern federal, no existeixo. I tant que existia. Havia crescut preparant-me per als Dies de l’Abominació. Vaig passar els estius fent
conserves de préssec i els hiverns canviant provisions de lloc. Quan el Món dels Homes s’ensorrés, la meva família continuaria endavant.

Nosaltres, les dones | Maria Mercè Roca

Barcelona: Rosa dels Vents, 2018

Sinopsi: L’esperat retorn d’una de les escriptores més estimades pels lectors. En un passeig literari per les sis edats de la vida, l’autora de Cames de seda ens recrea, amb la delicadesa que li coneixem i la precisió d’un cirurgià, els neguits i esperances d’un seguit de dones potents.Nosaltres, les donesés un recull de contes cosits amb un fil conductor que els relliga com un brodat: les protagonistes són sempre dones, de nenes a velles. Amb coratge i confiança, però també amb dubtes i somnis. Són les heroïnes quotidianes de les seves pròpies vides, autèntics pals de paller.Des que neixen fins a la mort, Maria Mercè Roca enfila un
conjunt d’històries sorprenents, dolces a vegades, àcides i potser amargues d’altres, com la vida mateixa.

El rey recibe | Eduardo Mendoza

Barcelona: Planeta, 2018

Sinopsi: Barcelona, 1968. Rufo Batalla rep el seu primer encàrrec en un diari: cobrir la boda d’un príncep a l’exili amb una bella dama d’alta societat. Diverses coincidències i malentesos el
portaran a tenir una amistat amb el príncep, que li encarregarà, entre altres, escriure la crònica de la seva peculiar història.

 

La balada de los unicornios | Ledicia Costas

Barcelona: Anaya, 2018

Sinopsi: L’escola d’Artefactes i Oficis acull als joves més brillants. Són capaços de crear cases motoritzades, barrets voladors i fer altres proeses. Àgata McLeod és una de les millors alumnes però hi ha moltes coses que desconeix de la institució… i del seu passat.

 

La retornada | Donatella Di Pietranotnio

Barcelona: Duomo, 2018

Sinopsi: Una nena de 13 anys veu com la tornen a la seva família biològica i ho perd tot: una casa confortable, les seves millors amigues i els seus pares o els que es pensava que ho eren. La seva nova casa és petita, fosca, amb germans per tot arreu i poc menjar a la taula. Però Adriana, la germana petita, li obrirà molt més que la porta de la seva nova casa.

 

Normal | Warren Ellis Barcelona

Barcelona: Males Herbes, 2018

Sinopsi: Normal és en la institució psiquiàtrica on van a parar els científics i investigadors afectats per una estranya malaltia, una demència deguda a la comprensió de que el futur es presenta molt negre. Poques hores després que Adam Dearden sigui internat en el centre per motius que no aconsegueix recordar, un altre dels pacients desapareix de manera misteriosa. Això el farà a iniciar una investigació d’allò més inusual que el conduirà fins a les entranyes del mateix centre psiquiàtric.

El refugi | Mick Kitson

Barcelona: Angle, 2018

Sinopsi: La Sal té tretze anys i ho va planificar tot abans de fugir a les muntanyes amb la Peppa, la seva germana petita. Va comprar a Amazon una brúixola, impermeables, un ganivet Bear Grylls i una farmaciola. Va estudiar un manual de supervivència i va mirar vídeos a YouTube. I ara sap moltes coses: com construir un refugi, com calcular distàncies, com caçar conills, com utilitzar
una escopeta d’aire comprimit… I sobretot, sap com protegir la seva germana. Perquè la Peppa ara ha fet deu anys, els que tenia la Sal quan en Robert, parella de la seva mare alcohòlica, va
començar a abusar d’ella. Narrada amb la veu peculiar de la Sal, i amarada de la bellesa silenciosa de l’Escòcia rural, El refugi és una emocionant història sobre supervivència, sobre l’amor fraternal —que ens pot fer fer coses extraordinàries i inimaginables— i sobre el poder de la natura per guarir fins i tot les ferides més profundes.

36 preguntes per enamorar-te de mi | Vicki Grant

Barcelona: Edicions 62, 2018

Sinopsi: En Paul i la Hildi es coneixen quan participen en un experiment sociològic que assegura que, després de respondre les 36 preguntes del test, s’enamoraran perdudament l’un de l’altre. Els motius i els condicionaments de tots dos, però̀, son tan diferents que sembla poc probable que això̀ succeeixi. Ell hi participa per diners, mentre que ella ho fa per convicció, per demostrar

Després de la caiguda | Dennis Lehane

El Papiol: Efadós, 2018

Sinopsi: Rachel és una periodista que busca un pare impossible entre setanta-tres James, que es crema a l’infern d’un Haití devastat i despietat, i que un dia es veu abocada a disparar contra el seu marit. Veu com ell cau a l’aigua des del vaixell i, a partir d’aquell moment, ella i el lector es pregunten (i responen) què passa després de la caiguda..

 

Pregària al mar | Khaled Hosseini

Lleida: Milenio, 2018

Sinopsi: Un pare i un fill fugen de la guerra a Síria. Mentre mira com dorm el seu fill, el pare escriu una carta on reflexiona sobre els perills de creuar el mar en el viatge que com a refugiats s’han vist obligats a afrontar. Explica, també, com era la seva vida a Síria abans de la guerra, i com ha canviat la ciutat d’Homs, un lloc on fins fa poc vivien en harmonia, i ara, en canvi, és una zona
de guerra i mort.

La filla del rellotger | Kate Morton

Barcelona: Rosa dels Vents, 2018

Sinopsi: L’estiu del 1862 un grup de joves artistes, guiats per l’apassionat i brillant Edward Radcliffe, viatja a Bichwood Manor, una mansió a Berkshire. Tenen un pla: viure uns mesos reclosos i
deixar-se emportar per la inspiració i la creativitat. No obstant això, quan l’estiu ja està arribant a la fi, troben una dona morta d’un tret i una altra ha desaparegut: s’ha perdut una joia de valor incalculable i la vida de l’Edward Radcliffe s’ha enfonsat.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments