Inici Actualitat El Carnaval de Taradell activa una campanya per potenciar les actituds cíviques

El Carnaval de Taradell activa una campanya per potenciar les actituds cíviques

1
COMPARTIR

Un any més, coincidint amb el Carnaval de Taradell, l’organització promou la campanya “Viu la festa a Taradell!! Diverteix-te sense passar-te!”. En aquest sentit, s’han fet diverses accions per conscienciar, especialment el jovent, sobre la importància d’una festa responsable i d’èxit. Per això, des de Ràdio Taradell, l’Ajuntament de Taradell, El Puntal i Protecció Civil es fan una colla de consells a tenir en compte el proper dissabte.

S’aconsella als joves menjar abans de la rua i beure aigua de tant en tant per hidratar-se. Es recorda que beure alcohol depèn de cadascú i que no és un bon dia per provar coses noves. A més, la campanya promou el missatge que se surt per passar-ho bé. Això també passa per evitar les baralles, les actituds sexistes o comportaments incívics. I, en un dia amb tanta gent
al carrer, també és important tenir controlats el DNI, el telèfon mòbil, les claus i els diners. Tots aquests consells es recullen en un full de mà adreçat als joves.

Aquests dies, a més, s’ha fet arribar una carta a les famílies, ja que també són una peça clau per a l’èxit de la festa de Carnaval. Es recomana pactar amb els fills una hora de tornada adient a la seva edat, pactar punts de trobada durant la rua si és el primer cop que els seu fill surt, recordar als joves que s’ho poden passar bé sense beure alcohol i la importància d’una conducta responsable. La campanya es completa amb missatges preparats des de la Mancomunitat La Plana en contra les actituds sexistes. Es farà a través de les xarxes socials i de pancartes el dia de
Carnaval.

Carnaval a punt

L’organització del Carnaval ja ho té tot a punt per a la rua d’aquest dissabte. A l’espera de tancar les inscripcions de carrosses i comparses, fins ara ja se n’han apuntat una quinzena. La rua començarà a dos quarts de 7 del vespre, després del pregó que faran els locutors del Fricandó matiner de RAC105 Ernest Codina, Aniol Florensa i Guillem Estadella a la plaça de l’Atlàntida.

La rua passarà pels següents carrers: carretera de Balenyà, passeig de Sant Genís, carretera de Mont-rodon, passeig Domènec Sert, carretera de Balenyà, plaça de les Eres, carrer Sant Sebastià, carrer Guillem de Mont-rodon, carrer de la Font, passeig Domènec Sert, carretera de Balenyà, carrer Ramon Pou, carrer Sant Sebastià, plaça de les Eres i carrer de la Vila. Les carrosses o comparses que ho desitgin o necessitin podran abandonar la rua després del carrer de la Vila, seguint pel carrer Batllia. L’ordre amb el qual sortiran les carrosses es farà per sorteig el mateix dissabte a dos quarts d’1 del migdia en directe per Ràdio Taradell.

Un cop acabi la rua, el final de festa del Carnaval serà a Can Costa. A la sala gran, es repartiran entrepans per als membres de les carrosses i comparses i, a les 11, començarà una festa amb el Fricandó matiner de RAC105. Durant la festa també es lliuraran els premis, patrocinats per diversos establiments del poble. El primer premi a la millor carrossa està dotat amb 400€; el segon, amb 300€, i el tercer, amb 100€. El premi a la millor comparsa serà de 100€. Com a novetat, també hi haurà dos accèssits a l’originalitat, un per cada categoria.

El jurat estarà format pels tres pregoners, Ernest Codina, Aniol Florensa i Guillem Estadella; Dolors Mallarach, estilista i assessora d’imatge; Rubén Vázquez, director de Canal Taronja Osona i excol·laborador de Ràdio Taradell, i el presidirà, com ja és tradició, Christian López, expresident de l’entitat organitzadora del Carnaval de Terra Endins de Torelló. Les inscripcions de carrosses i comparses per participar a la rua de la disbauxa es poden fer fins aquest dijous a les oficines de l’Ajuntament o a través d’un formulari al web de l’emissora (www.radiotaradell.net).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest
1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
marta

Us felicito per la campanya! És molt important que el jovent tingui clar que no fa falta maltractar-se per passar-ho bé! No tots ho veuen així! Gràcies.