Inici Actualitat La Biblioteca de Taradell presenta el projecte d’agermanament amb el Nepal

La Biblioteca de Taradell presenta el projecte d’agermanament amb el Nepal

0
COMPARTIR

L’any 2011 la Biblioteca Antoni Pladevall i Font va iniciar el projecte ‘De biblioteca a biblioteca de país a país’ amb l’objectiu de promoure i dinamitzar la seva secció especialitzada en senderisme, excursionisme i viatge i alhora d’aprofundir en el
coneixement d’un país o regió determinada des del punt de vista turístic i cultural. Avui dijous a 2/4 de 8 del vespre començarà la sisena edició, enguany dedicat al Nepal, un país molt vinculat amb Taradell ja que hi ha una gran comunitat de nepalesos
vivint al nostre municipi des de fa molts anys.

La presentació de Taradell-Nepal anirà a càrrec de Marta Corominas i Pemba Chhoti Sherpa amb la xerrada ‘Una Catalana i una nepalesa compartint el Nepal‘. Els assistents a la jornada rebran un punt de llibre, dissenyat per Sonam Sherpa, amb el calendari d’activitats i realitzaran un petit tast de gastronomia nepalesa.

En aquesta edició el projecte es comparteix amb la  Kathmandu Valley Public Library, on es celebraran algunes activitats relacionades amb Catalunya i en concret amb Taradell. El projecte compta amb la col·laboració de l’Associació Options Catalunya Nepal i amb la comunitat nepalesa de Taradell. Avui es coneixeran les activitats, una quinzena, que es realitzaran a la Biblioteca fins al setembre: club de lectura, projeccions, hora del conte, cinema, vetllada musical-gastronòmica, exposicions, xerrades, concursos…

El 2011 el projecte es va dedicar a la regió de les Highlands Escoceses i l’intercanvi o agermanament es va fer amb la Dingwall Library. L’any 2012 el projecte es dedica a la Provença francesa i l’agermanament es va fer amb la biblioteca Joseph-Roumanille de Saint Rémy de Provence. El 2013 es va repetir l’experiència amb la Biblioteca Municipal de Azambuja al nord de Lisboa, a Portugal. El 2014 es va escollir el País Basc per la seva rica i singular cultura i per la seva llarga i consolidada tradició senderista i es va compartir el projecte amb dues biblioteques de la xarxa urbana de Donostia, la Biblioteca Ernest Lluch i la Biblioteca d’Intxaurrondo.L’any 2016 el projecte es va compartir amb la Biblioteca de Mindelo, Cap Verd.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments