Inici Actualitat La Fageda rep el Toni d’Honor 2019 dels Tonis de Taradell en...

La Fageda rep el Toni d’Honor 2019 dels Tonis de Taradell en un acte presidit per la Conseller Laura Borràs

0
COMPARTIR

El projecte empresarial i social de La Fageda de la comarca de la Garrotxa ha rebut el Toni d’Honor 2019, que lliura la Festa dels Tonis de Taradell. En un acte a la sala de plens de l’Ajuntament de Taradell s’ha fet l’acte de lliurament per un projecte que treballa per la integració de persones amb discapacitat intel·lectual enmig de la natura. El president de La Fageda, Cristóbal Colón, ha recollit el guardó destacant que “mantenir la tradicio és una feina encomiable” i afegint que el seu projecte “s’havia de desenvolupar en la natura per tenir una doble funció terapèutica”.

L’acte ha estat presidit per la Conseller de Cultural, Laura Borràs, que ha vinculat cultura i pagesia: “La cultura ve de cultivar, fer un conreu que dona fruits. La cultura ens conrea l’ànima i l’esperit”. I ha afegit que la Festa dels Tonis de Taradell “manté la tradició, adaptant-se a les necessitats. És bo mirar enrere per saber qui som”.

L’acte ha comptat també amb la presència del president del Consell Comarcal d’Osona i de l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer. Precisament ell ha lliurat el guardó al convidat d’honor, que s’atorga a una persona que fomenta la cultura i els valors de la terra o està vinculat al món rural. El Convidat d’Honor d’enguany ha estat Joan Moret, president de l’Associació de Criadors d’Eugues de Muntanya del Ripollès. Moret ha destacat l’esforç dels Tonis de Taradell per “fomentar el benestar dels animals” en la festa d’enguany.

El president dels Tonis de Taradell, Josep Preseguer, ha remarcat que aquest any s’ha fet un gran treball per vetllar perquè els animals que participen al Passant dels Trombs estiguin bé. Així, durant l’any amb entitats protectores dels equins s’ha treballat i ha anunciat que es redactarà un protocol per assegurar la festa dels Tres Tombs a nivell català.

Podeu veure més fotos a la nostra galeria d’imatges dels Tonis 2019.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments