Inici Actualitat Un grup de taradellencs il·luminen la creu del Castell d’en Boix

Un grup de taradellencs il·luminen la creu del Castell d’en Boix

0
COMPARTIR

Un grup de taradellencs va pujar aquest dissabte al vespre fins al Castell d’en Boix de Taradell per il·luminar la creu amb llums nadalencs. L’objectiu era posar una mica de llum i esperit nadalenc a un dels espais més emblemàtics de Taradell i que cada any s’il·lumini.

Així, van envoltar la creu amb una tira de llums perquè estigui il·luminada de nit. El sistema permet mantenir il·luminada la creu durant sis hores, llavors els llums s’apaguen i es tornen a engegar sols a la mateixa hora que es van posar en marxa per primer cop.

La tira de llums funciona a base piles normals i es va deixar col·locada amb l’objectiu que els taradellencs que pugen al Castell tenen l’opció de portar piles i anar-les canviant per mantenir la creu il·luminada durant aquest Nadal.

La creu està situada al costat ponent del Castell d’en Boix. És una creu llatina metàl·lica fixada sobre una petita base. La creu i el pedró va ser feta per l’Agrupament Rocaguinarda de Taradell el 1963 i inaugurada el 18 de juliol d’aquell any. Cal destacar que al Castell hi havia hagut antigament la capella de la Santa Creu del Castell i que al segle XIV els taradellencs hi pujaven en processó on el dia de l’aplec (3 maig) hi cantaven els goigs a la Santa Creu del Castell. Fins i tot un cop despareguda al segle XVI van continuar fent la processó fins a finals del XIX a un pedró que la recordava.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments