Inici Actualitat Novetats literàries del mes de desembre de 2018 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de desembre de 2018 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de desembre de 2018. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

L’hora novena| Alice McDermott

Barcelona: Minúscula, 2018

Sinopsi: Un barri d’immigrants irlandesos a Brooklyn, als anys vint. Una nena observa els seus veïns des de l’escala del davant de casa seva. Viu amb els seus pares i el seu germà
Gabe. Algú és el relat, ple de matisos i explicat mitjançant escenes petites i íntimes, de l’existència de la Marie. L’arribada de l’adolescència, el primer amor, els desenganys, la pèrdua dels éssers estimats, la maternitat, la maduresa: la narració es desplega a poc a poc, seguint un ordre imprevisible però orgànic.

Anaïs sota les voltes | Maria Vilanova i Vila-Abadal

Argentona: Voliana, 2018

Sinopsi: La Jana, una jove de Barcelona, arriba a Ciutadella a les acaballes del 2005 per prendre possessió de la casa familiar on solia passar les vacances quan era petita i que no ha visitat des de fa anys. Té la intenció de quedar-s’hi fins que enllesteixi la recerca sobre la vida i obra de l’escriptora francoamericana, d’origen català, Anaïs Nin, que l’editorial per a la qual treballa li ha encarregat. Un cop a Menorca, i a mesura que avança en la
seva investigació literària, es retroba amb una part de la seva història familiar que desconeixia. Aquest descobriment l’obligarà a afrontar uns fets del passat que li canviaran la mirada sobre la seva vida i el seu entorn.

Y de yesterday | Sue Grafton

Barcelona: Tusquets, 2018

Sinopsi: L’any 1979, una festa d’estudiants d’un prestigiós institut de Santa Teresa i amb molt alcohol, acaba amb un assassinat. Després del judici, dos adolescents entren a presó
però un tercer, el cap del grup, fuig. Deu anys després, el 1989, quan surt de la presó Fritz McCabe, un dels condemnats, tornen a sortir assumptes del passats relacionats amb aquests adolescents.

Els Idus de març| Thornton Wilder

Barcelona: Edicions 62, 2018

Sinopsi: En Els idus de març, amb una acumulació de fragments de cartes, informes, i dietaris, Thornton Wilder ens explica els darrers mesos de la vida de Juli Cèsar i de la República de Roma. Wilder amb una paciència de miniaturista, a poc a poc, ens va construint un trencaclosques ple de detalls que ens descriu les relacions humanes i polítiques que acabaren amb l’assassinat d’aquell que molts consideraven gairebé un déu vivent.

El olor de las casas de los demás| Bonnie-Sue

Madrid: Maeva, cop., 2017

Sinopsi: Alaska, 1970: la vida en aquest indret no sembla la vida de qualsevol altre lloc. Ruth vol que la seva mare es recordi d’ella. Dora desitjaria ser invisible als ulls del seu pare maltractador i Hank s’ha escapat dels seus germans.

 

 

Àlien i la terra promesa| Màrius Sampere

Barcelona: LaBreu, 2018

Sinopsi: En una espiral de paraules explora el caos de la natura humana i la mística de la foscor de l’univers. Arriba l’Àlien, no se sap d’on, com una pedra que rodola, armat amb la saviesa del passat. L’Àlien convoca un estol de bruixots, inspectors, bufons i detectius -que protagonitzaran múltiples aventures- per acomplir una missió: escriure un informe sobre l’arrel del mal suprem.

L’assassí dins meu| Jim Thompson

El Papiol: Efadós, 2018

Sinopsi: L’assassí dins meu, escrita el 1952 en primera persona, ens presenta un món dissortat i cruel que, de ben segur, encara perdura en algun lloc en l’actualitat. La tranquil·litat d’una població petroliera de l’Amèrica profunda, Central City (Texas), es veu interrompuda pel qui tots tenien com l’afable i cordial ajudant del xèrif, Lou Ford. Narrador en primera persona, s’anirà perfilant com a psicòpata practicant del sexe sàdic, que desfogarà la rancúnia acumulada al llarg dels anys a través de la venjança, el
xantatge i la violència.

La nova gitana| Carmen Mola

Barcelona: Alfaguara, 2018

Sinopsi: Susana Macaya desapareix després de la seva festa de despedida de soltera. Troben el cadàver uns dies després. Podria tractar-se d’un assassinat més si no fos pel fet que la víctima ha estat torturada seguint un ritual insòlit i de que la seva germana Laura li van fer el mateix fa set anys, també a la vigilia de la seva boda..

 

Quiéreme siempre| Núria Gago

Barcelona: Planeta, 2018

Sinopsi: A Lu, que porta dos anys a París, l’hi ha trencat el cor per tercera vegada i decideix tornar a Barcelona per aclarir les seves idees. La seva mare busca un treball de cuidadora i quan la recull a l’aeroport la porta directament a casa de la Marina: 86 anys, vídua i depenent de la seva germana Maria que té l’Alzheimer. El que comença sent una conversa forçosa s’acabarà convertint en un petit oasis en el qual recuperaran l’alegria i
el control de les seves vides.

Passatge al nou món| Tània Juste

Barcelona: Columna, 2018

Sinopsi: Port de Barcelona, 1918. El transatlàntic Reina Victoria Eugenia està a punt de salpar rumb a Buenos Aires. A bord, la Berta Casals recorre els salons de primera classe descobrint-ho tot per primera vegada. Té els nervis a flor de pell, se’n va a Amèrica per no tornar. Un ric argentí que gairebé no coneix, don Julio Mitchell, l’espera per casar-se i convertir la Patagònia en la seva nova llar. Una vida a l’altra banda de l’oceà.

El president ha desaparegut| Bill Clinton i James Patterson

Barcelona: Columna, 2018

Sinopsi: La Casa Blanca és la seu del President dels Estats Units, la persona més vigilada del món. Llavors, com pot ser que un president dels EUA desaparegui sense deixar rastre? I per què decideix fer-ho?

 

El bosque sabe tu nombre| Alaitz Leceaga

Barcelona: Ediciones B 2018

Sinopsi: A finals dels anys 20 del segle passat, Estrella i la seva germana bessona, Alma, porten una vida privilegiada com a filles dels marquesos de Zuloaga, propietaris d’una casa i una mina de ferro en un petit poble del cantàbric. Creixen rodejades de festes i luxes, però també marcades per un poderós misteri.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments