Inici Actualitat Familiars dels taradellencs morts a la Guerra Civil, Joan Papell i Pere...

Familiars dels taradellencs morts a la Guerra Civil, Joan Papell i Pere Ausió, els recorden al cementiri de Cervera

0
COMPARTIR
Angelina Papell, Rosa Papell i Carme Coma

Joan Papell Pàmies va morir, a l’edat de 23 anys, el 22 de setembre de 1938. Pere Ausió Capdevila, amb 19 anys, va morir el 21 de gener de 1939. Els dos taradellencs van ser víctimes de la Guerra Civil i durant molts anys els seus familiars no van saber com van morir ni on estaven enterrats.

Fa uns deu anys es van identificar les restes ubicades a la fossa comuna que hi ha al cementiri de Cervera amb 417 víctimes de la Guerra Civil que van morir a l’hospital militar de Cervera i al camp de concentració que estava ubicat a l’edifici de la Universitat. I anualment, cada primer dissabte de setembre, es fa una trobada per recordar-les. Familiars de Joan Papell i Pere Ausió també hi van participar aquest dissabte per homenatjar els seus familiars i recordar-los.

La identificació de víctimes trobades a la fossa comuna va començar a mitjans dels anys 80 amb un grup de joves historiadors, liderats per Josep Benet. Actualment, aquest projecte el lidera el Centre d’Història Contemporània de Catalunya, organisme de la Generalitat, i coordinat per l’historiador Jordi Oliva. El llistat de les víctimes identificades a la fossa de Cervera, el podeu trobar al següent enllaç: http://www.mailxxi.com/guerracivil/

Al cementiri de Cervera també hi trobem que hi són enterrats els taradellencs Isidre Costa Homs, claretià mort el novembre de 1936, al mausoleu dels claretians, i el rector de Gramuntell (Ribera d’Ondara) Joan Ricart Codina, mort el 26 d’agost de 1936, i enterrat en lloc desconegut.
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments