Inici Actualitat El Mas El Colomer inaugura un nou espai expositiu sobre el món...

El Mas El Colomer inaugura un nou espai expositiu sobre el món de pagès

0
COMPARTIR

El Mas El Colomer de Taradell va inaugurar divendres un nou espai expositiu ‘L’Ofici de pagès’. Es tracta d’una iniciativa liderada per Montse Lleopart i Xavier Barceló del propi mas, però que ha comptat amb la col·laboració de diverses persones interessades en l’estudi i conservació del món de la pagesia.

L’espai dedicat a l’any pagès s’hi explica com es treballava l’agricultura fa uns 100 anys amb fotografies històriques i també amb eines antigues del camp. La major part de les fotografies exposades provenen del fons Jacint Rifà Anglada (1879-1938), un fons dipositat actualment a la Biblioteca Nacional de Catalunya. També n’hi ha de l’Arxiu Històric Comarcal d’Osona, del Fons Mas El Colomer, del Fons Comella i del Fons Vidal.

També hi ha un altre espai dedicat a la mecanització amb tractors a escala i un racó per exeperimentar amb sorra i eines.

Al mateix temps, un audiovisual explica la tasca de recopil·lació d’eines que va iniciar en Joan Lleopart del Colomer. Cal destacar que l’antropòleg, professor de la UVIC-UCC Jacint Torrents, ha assessorat a nivell dels continguts i que Toni Cirera, dissenyador d’espais i de materials educatius ha dissenyat i ha elaborat el projecte. Les locucions són de Pep Palau, gastrònom i divulgador de productes de la terra. Aquest mas és seu de la Xarxa de Patrimoni Rural Ecomuseu del Blat.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments