Inici Opinió Ja són 11 anys

Ja són 11 anys

0
COMPARTIR

Aquesta setmana Taradell.com compleix 11 anys de vida. Per a alguns semblaran pocs, per d’altres potser molts. Més enllà de si la seva funció s’ha desenvolupat amb encert o desencert… (sé, que potser a vegades per a algú, no s’ha fet prou bé). El que està clar és que ha copsat el dia a dia del nostre poble i dels seus veïns. I és que Taradell.com va néixer el mateix mes de maig en què Lluís Verdaguer guanyava les seves primeres eleccions municipals i accedia per primer cop a l’alcaldia de Taradell.

Al llarg d’aquests 11 anys hem viscut amb intensitat temes tan lluitats com l’oposició a la línia MAT que va construir Red Eléctrica Española, malgrat el rebuig de veïns i ajuntament. O al 2009 el crit unànime en contra de la construcció d’un aeroport a tocar del barri de Mont-rodon.

En aquests 11 anys també hem viscut la polèmica amb la piscina coberta, l’aturada de les obres i la seva inaguració final al març de 2015. També s’han esdenvingut canvis amb l’estrena d’un nou edifici de l’Ajuntament, la inauguració de l’entorn de Ca l’Iglesias (2008), la inauguració del Puntal (2009), la construcció de la variant (2009), l’ampliació de la Biblioteca, l’enderrocament de l’edifici de les Monges amb la construcció del nou col·legi (2011) o la reforma del centre del poble (2011).

Al mateix temps hem vist néixer el Grup de Recerca Local (2009), la festa de l’esport (2009), el premi de recerca Ajuntament de Taradell (2008) o el Taradell Camina (2012), entre d’altres. També hem vist com la Festa dels Tonis era declarada Festa tradicional d’interès nacional (2010). Hem viscut l’incendi de la fàbrica del Tint (2016) i ens hem bolcat en iniciatives catalanistes i independentistes. No només en les grans manifestacions, exemplificades en la Via Catalana de 2013, sinó també en mostres democràtiques de participació, ja fossin eleccions, consultes o referèndums. I és que Taradell va organitzar una consulta popular el desembre de 2009, va sortir a votar en direcció a l’Institut el 9 de novembre de 2014 i va defensar les urnes l’1 d’octubre de 2017.

11 anys poden ser pocs o molts. Però està clar que Taradell.com amb la seva presència ha ajudat a donar testimoni de tots aquests anys. Fossin grans esdeveniments o iniciatives més petites d’entitats taradellenques o taradellencs a nivell individual.

Per això, aprofito per fer una crida. Aquesta web té les portes obertes. Obertes per qui vulgui col·laborar i donar un cop de mà, i obertes per qui organitzi coses. Perquè, malauradament, malgrat basar-nos en el rigor i la professionalitat, no podem ser a tot arreu ni fer fotografies de tot. Per això, és vital que qui tingui alguna cosa noticiable ens ho faci saber. Qui guanyi alguna competició, ens ho digui. Només així podrà tenir continuïtat per molts anys més. Perquè, ho hem dit sempre, Taradell.com és de tots.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments