Inici Actualitat Canvi d’imatge de la Font Gran amb una esporgada intensiva

Canvi d’imatge de la Font Gran amb una esporgada intensiva

0
COMPARTIR

Des de fa uns dies el parc de la Font Gran de Taradell té un canvi d’imatge després dels treballs d’esporga que s’hi han fet. A la zona s’hi ha fet una esporgada intensiva, cosa que fa que estigui més endreçat i net.

Segons l’Ajuntament de Taradell, l’esporgada d’arbrat s’acostuma a fer de forma habitual, però en alguns punts es fa de forma més intensiva algun any. L’any passat es va fer la mateixa acció al carrer de Tona. La mesura sembla molt contundent, però els arbres es recuperen totalment i presenten millor aspecte al cap d’uns mesos. Els treballs d’esporgada també inclouen el canvi d’arbres en zones on l’arbrat ha crescut massa o fa malbé les voreres. Així properament es farà al barri de la Madriguera, consensuat amb els veïns.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha iniciat una col·laboració amb la Diputació de Barcelona per posar en marxa el Pla de verd urbà. Es tracta d’una planificació per identificar tots els punts verds del poble, que aproximadament poden aglutinar uns 1.500 arbres. Amb aquest Pla es podrà planificar millor les actuacions a realitzar de cara al manteniment.

Les fonts de la Font Gran

L’actuació a la Font Gran, però, no ha inclòs cap mesura per fer tornar a rajar les set fonts que té. Preguntat l’alcalde Lluís Verdaguer per si tornaran a rajar, ha comentat que la qüestió “és complicada perquè només hi ha dues alternatives”. Una seria fer rajar aigua de la mina que vessa cap al torrent, i l’altra fer rajar l’aigua potable de la xarxa municipal. “La primera té l’inconvenient que té excés de nitrats i s’hauria de retolar com a no potable, mentre que la segona seria com fer rajar aigua de l’aixeta amb el malbaratament que suposaria”.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Taradell està estudiant una solució intermitja. L’opció possible seria que d’un dels brocs brollés aigua potable, mentre que de la resta brollés aigua que provingués de la mina que vessa aigua al torrent.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments