Inici Actualitat El Xocolater de Taradell presenta la xocolata solidària ‘Utopia’ per celebrar el...

El Xocolater de Taradell presenta la xocolata solidària ‘Utopia’ per celebrar el desè aniversari

0
COMPARTIR

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font es va omplir aquest divendres al vespre a l’acte de presentació del desè anivesari del Xocolater de Taradell. Per a commemorar l’efemeride, Raul Cegarra ha creat una nova xocolata que porta per nom Utopia.

Cegarra, en una conversa amb la periodista Laura Duran, va recordar els seus inicis quan es dedicava a la xocolata a l’engròs, fins que va crear la primera figura, una reproducció d’una vespa de xocolata per a uns nuvis. “La vam portar a Malla i no podíem tancar el maleter. Fins i tot, se’ns va trencar un tros de peça i la vam poder arreglar just quan arribaven els nuvis”, va recordar.

Al llarg d’aquests deu anys va recordar figures com una reproducció de l’Everest per commemorar els 25 anys de la primera ascensió catalana, un guerrer de Xian o un Moai. “Potser una de les més difícils va ser reproduir la bicicleta de l’Arnau, perquè va ser molt dur emocionalment”, va explicar Raul Cegarra. També va recordar quan va superar una depressió, les col·laboracions amb entitats solidàries, i els tallers a la residència d’avis de Taradell. Al llarg dels deu anys, ha creat la xocolata Caligo dedicaca a Taradell i amb un 69% de cacau o la Llepadits per commemorar el centenari del naixement de l’escriptor Roald Dahl on es van vendre 5.000 rajoles amb tiquets per sortejar un viatge a París.

Una xocolata solidària

El naixement de la xocolata Utopia té un caràcter solidari. Raul Cegarra va recordar quan va rebre l’encàrrec des de Barcelona per fer una mona de Pasqüa per a un noi malalt de càncer “que ja no és amb nosaltres”, on s’havia de reproduir l’skyline de Nova York. “Ràpidament vaig entendre que estava malalt i segurament era l’última mona que podria menjar”, va explicar.

Per això, ha elaborat una xocolata que compta amb tres cacaus diferents amb una proporció del 75% (un de més fumat, un de Saö Tomé més àcid i un d’Equador amb més potència de cacau).

Utopia neix amb caràcter solidari perquè tots els beneficis de les vendes que es facin aquest any aniran donats a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per construir un nou hospital oncològic (SJD Pediatric Cancer Center). Les donacions es gestionen a través de la iniciativa www.paralosvalientes.com que busca recollir 30 milions d’euros per crear el centre oncològic més gran d’Europa. La coordinador del grup Kids Barcelona de l’Hospital Sant Joan de Déu, Begonya Nafria, va explicar que el càncer infantil és minoritari i que el 80% dels pacients es curen però “els tractaments són agressius i molts deixen seqüeles”.

La xocolata Utopia es pot adquirir al preu de 5 euros cada rajola. Molts ja la van adquirir aquest divendres després de l’acte de presentació.

L’acte es va tancar amb un relat de Xavier Coromina, escriptor i crític literari, sobre la xocolata i el plaer i una petita degustació de coca, llonganissa, cervesa i cava amb l’amenització del grup Piano Bar.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments