Inici Actualitat Aquest dimecres la nevada ha deixat 10 centímetres més de gruix a...

Aquest dimecres la nevada ha deixat 10 centímetres més de gruix a Taradell

0
COMPARTIR

Tercer dia de nevada a Taradell. Després dels 22 centímetres que es van registrar aquest dimarts després de nevar durant la nit, aquest dimecres la nevada ha anat a més a mesura que passava el matí. Segons l’observador meteorològic de Taradell, Pere Espinet, s’han registrat 10 centímetres de neu més.

La darrera nevada d’aquestes proporcions registrada a Taradell va ser la del 8 de març de 2010, quan van caure uns 43 centímetres i després van venir dies de molt fred amb mínimes properes als 10 sota zero.

En aquesta ocasió, dimarts es van registrar uns 20 centímetres i aquest dimecres 10 centímetres. Ara s’esperen dies de pluges amb temperatures més suaus i sense glaçades, cosa que afavorirà que marxi ràpidament la neu.

Des de primera hora del matí d’aquest dimecres ha anat nevant de forma moderada i intensa. La circulació ha estat mínima a Taradell, ja que la majoria de carrers, malgrat que passaven els tractors per treure neu, presentaven un aspecte dificultós per als cotxes. El principal perill era trobar plaques de gel o trams glaçats.

A quarts de 12 del matí hi havia dificultats per pujar per la carretera de Montrodon (BV-5306) i la de Taradell la Sant Miquel de Balenyà (BV-5305). Cap al migdia la neu s’ha convertit en pluja.

Les escoles i centres educatius per segon dia a Taradell només han tingut serveis mínims en el cas del col·legi Sant Genís i Santa Agnès i Les Pinediques. La resta han tancat davant l’activació del pla Neucat i les recomanacions de Protecció Civil i el Servei Català de Trànsit. També tenia serveis mínims el dispensari de Taradell.

Foto: Marta Ramírez

Foto: Marta Ramírez
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments