Inici Actualitat La nevada a Taradell sorprèn amb uns 6 centímetres i complica la...

La nevada a Taradell sorprèn amb uns 6 centímetres i complica la mobilitat

0
COMPARTIR
Foto: Jesús Blanquer

La nevada que va caure a Taradell aquest dilluns a la tarda va crear algunes dificultats de circulació. Segons l’observador meteorològic de Taradell, Pere Espinet, es van arribar a acumular uns 6 centímetres de gruix al centre del poble. L’anterior nevada més important que s’havia registrat a Taradell havia estat el 2 de febrer de 2012 amb uns 9 centímetres.

Foto: Ajuntament de Taradell

I és que la neu va començar a caure cap a les cinc de la tarda. Al principi amb una mena com de calamarssa amb neu molt seca i rodona. Ho va deixar tot blanc i ràpidament la neu va començar a agafar. Cap a quarts de sis la mobilitat ja es complicava. I és que les principals vies d’accés a Taradell, venint de Vic (B-520), Malla (BV-5306) i Balenyà (BV-5305) ja presentaven problemes de circulació i, fins i tot, els Mossos anunciaven cap a quarts de 7 que s’hi necessitaven cadentes.

L’Ajuntament de Taradell ràpidament va activar els serveis municipals i dos tractors amb pala i saler van començar a netejar els carrers principals del municipi, i els accessos i carrers de les urbanitzacions, tal i com es veu en aquest vídeo.

També es va escampar potassa per evitar glaçades i plaques de gel.

Cap a les 7 de la tarda, però, la nevada va parar i la mobilitat va millorar molt, sobretot, per accedir al poble, malgrat que molts carrers i espais estaven ben blancs.

Molts taradellencs, però, van tenir dificultats per arribar, ja que van quedar encallats a la C-17 o a l’Eix Transversal (C-25) per diferents accidents i per la forta nevada. Aquest dimarts ja a primera hora del matí es podia circular bé pels carrers principals i els accessos per carretera no presentaven cap tipus de problema. Tot i això, el Consell Comarcal ha anul·lat el transport escolar d’alumnes de Viladrau cap a l’Institut de Taradell perquè hi havia zones amb plaques de gel i també el tram de la zona de la urbanització del Montanyà que feia la ruta entre Seva i l’Institut de Taradell.

Foto: Ajuntament de Taradell

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments