Inici Actualitat Aleix Comas és l’Hereu 2018 de Taradell mentre Isona Passola reivindica la...

Aleix Comas és l’Hereu 2018 de Taradell mentre Isona Passola reivindica la figura de la dona pagesa

0
COMPARTIR

Aleix Comas és l’Hereu 2018 de Taradell, substituint a Quico Jordà. Aquest dissabte a la nit durant l’acte del pregó dels Tonis es va fer públic el nom del jove taradellenc que representarà el poble durant tot un any. En total hi havia cinc joves taradellencs que optaven al títol d’Hereu i Aleix Comas va obtenir quasi un terç dels més de 900 vots que es van recollir. Els candidats van haver de superar unes proves tipus test per copsar els seus coneixements sobre la Festa dels Tonis i van haver de ballar una suposada cançó tradicional catalana.

Paral·lament, el pregó dels Tonis va anar a càrrec de la guionista i presidenta de l’Acadèmia del Cinema en català, Isona Passola, productora de films com ‘Pa negre‘ i ‘Incerta glòria‘. Passola va reivindicar el paper de la dona pagesa: “La dona a pagès, afortunadament avui en dia, ja no és mestressa de la casa, sinó mestressa de si mateixa”. També va tenir unes paraules per revindicar la cultura popular dient que “vosaltres els Tonis i tots els que construiu cultura popular, formeu part de la societat civil que ens ha permès difondre la força que tenim com a nació”.

L’acte també va comptar amb l’actuació habitual de l’Esbart dansaire Sant Genís. També hi va haver un missatge en vídeo gravat del Conseller de Cultura, Lluís Puig. El reconeixement a una entitat o persona va ser pels propietaris i iniciadors (família Sagalés i família Puigbò) de Can Pic que van convertir una masia del 1693 en una casa de colònies, que celebra enguany els 30 anys.

Reconeixement a la família Sagalés i Puigbò

La sala gran del Centre cultural Cost i Font va acollir l’acte i al final el president de la Comissió dels Tonis, Josep Preseguer, va anunciar que deixaven la Federació catalana dels Tres Tombs per la manera com potencien la doma d’animals i que buscaran un encaix amb els defensors dels drets dels animals. Anteriorment, s’havia inaugurat l’exposició ‘La dona pagesa’ que es pot veure al vestíbul del Centre cultural i es va fer una taula rodona entorn del tema central de la Festa dels Tonis d’enguany.

També va tenir lloc el tast del porc amb el repartiment d’un miler de botifarres, juntament amb pa, arengades i cansalada. La pluja, però, va deslluir la part final del tast, tot i que la majoria de gent ja havia cuit les botifarres i estava a cobert per sopar.

Podeu veure més imatges clicant a la imatge inferior.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments