Inici Actualitat El 2017 en sèries televisives

El 2017 en sèries televisives

0
COMPARTIR

Per fer un recull cinèfil per tancar aquest 2017, voldria compartir amb vosaltres el que seria “el meu 2017 en sèries”.

Les sèries s’han fet un merescut lloc en la vida de tot amant del cine i, sobretot, amb la qualitat que ha tingut aquest 2017 a nivell d’històries i direcció artística gràcies a les plataformes Netflix i HBO. Comparteixo el meu TOP 10 i, si no les heu vist, us animo a que els feu un lloc en el vostre 2018 per visionar-les. Segur que no us deixaran indiferents!

10Black Mirror

Contingut: Episodis independents entre sí i amb trames totalment diferents amb l’únic punt comú centrat en el poder de les noves tecnologies per moure el món.

Guió: Charlie Brooker

Intèrprets: Rory Kinnear, Lindsay Duncan, Donald Sumpter…

Gènere: Drama, ciència ficció i suspens

Plataforma: Netflix

Durada episodis: 60 minuts (5 temporades)

El comentari (Esther Solans): Sèrie futurista i crítica a nivell social com la que més, que explica com afecta i afectarà la tecnologia en les nostres vides. Amb històries individuals d’una hora de durada, s’ha convertit en una sèrie de culte i de referència per explicar el mirall fosc on ens reflectim com a societat, i que curiosament és la mateixa pantalla dels nostres dispositius electrònics.

Tràiler:

9Dark

Contingut: Ambientada a Alemanya, la sèrie gira al voltant de la desaparició de dos nens a Widen. El poble es bolca en buscar-los fins que la situació cada cop es converteix més en una experiència sobrenatural. Sembla que tot està relacionat amb uns inexplicables fets que van succeir el 1986.

Guió: Baran bo Odar i Jantje Friese

Intèrprets: Louis Hofmann, Maja Schöne, Oliver Masucci, Stephan Kampwirth, Angela Winkler, Jördis Triebel, Daan Lennard Liebrenz, Lisa Vicari, Mortiz Jahn…

Gènere: Drama i suspens

Plataforma: Netflix

Durada episodis: 52 minuts (2 temporades)

El comentari (Esther Solans): Sèrie alemana que oscil·la en la línia de ‘Perdidos‘ i ‘Stranger Things‘, però infinitament més fosca (com el mateix títol indica). Difícil de fer una sinopsis sense fer spoilers. Per tant, si voleu descol·locar una mica la vostra ment, aquesta és una recomanació segura.

Tràiler:

8Stranger Things

Contingut: Ambientada a Indiana on passen estranys esdeveniments relacionats amb un projecte del Govern dels Estats Units on es realitzen experiments per desenvolupar tècniques de guerra psicològica. La història narra la desaparició d’un nen durant els anys 80, fet que destapa estranys fets a la zona amb forces sobrenaturals i una nena especial.

Guió: Matt Duffer i Ross Duffer

Intèrprets: Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Dacre Montgomery, Sean Astin.

Gènere: Fantasia i suspens

Plataforma: Netflix

Durada episodis: 55 minuts (3 temporades)

El comentari (Esther Solans): Amb caires dels anys 80 i convertida en sèrie de culte que enamora a generacions molt diferents. Aquesta sèrie de ciència ficció que posa el món del revés, és un homenatge a la cultura pop i a pel·lícules tan nostàlgiques com “E.T” i “Compta amb mi”, o la ja esmentada en una crítica anterior “IT

Tràiler:

7Alias Grace

Contingut: Basada en la novel·la de l’escriptora Margaret Atwood. Grace Marks és una jove irlandesa que treballa de criada en un llar canadenca. El 1843, amb 16 anys, es veu involucrada en un assassinat dels amos de la casa: Thomas Kinnear i la seva mestressa, Nancy Montgomery. Després d’un polèmic judici, és condemnada a cadena perpètua.

Guió: Sarah Polley i Noreen Halpern

Intèrprets: Sarah Gadon, Edward Holcroft, Rebecca Liddiard, Zachary Levi, Kerr Logan, David Cronenberg, Paul Gross, Anna Paquin, Sarah Manninen…

Gènere: Històrica i suspens

Plataforma: Netflix

Durada episodis: 45 minuts (1 temporada)

El comentari (Esther Solans): Història basada en fets reals sobre l’assassinat al 1843 a Canadà de Thomas Kinnear i la seva mestressa a mans de la seva criada. També serveix per explicar la incursió del psicoanàlisis com a eina per intentar entendre les parts més fosques de la ment humana.

Tràiler:

6Thirteen Reasons Why

Contingut: Basada en la novel·la de Jay Asher. Un dia Clay Jensen, un jove, arriba a casa i es troba amb una misteriosa caixa de sabates sense remitent. Intrigat, decideix obrir-la i es troba amb diverses cintes de cassette, gravades per Hannah Baker, una companya de classe que es va suicidar dues setmanes abans. La Hannah va escollir 13 companys per explicar-los la seva història, els 13 a qui culpa del que va passar.

Guió: Brian Yorkey

Intèrprets: Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Brandon Flynn, Alisha Boe, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves…

Gènere: Drama

Plataforma: Netflix

Durada episodis: 60 minuts (2 temporades)

El comentari (Esther Solans): Sèrie on s’exposa un tema complicat de tractar i tabú a nivell social com és el suïcidi adolescent. Amb molta controvèrsia (amb amants i detractors), però una de les millors sèries de l’any pel format que presenta.

Tràiler:

5Big Little Lies

Contingut: Història de tres dones: Madeline Mackenzie, Celeste Wright y Jane Chapman. Madeline és una dona forta, divertida i apassionada que ho recorda tot i no perdona a ningú. Celeste és el tipus de dona guapa que fa que tothom s’aturi a mirar-la, cosa que sap aprofitar a la perfecció. I Jane és una mare soltera que és tan jove que sovint es pensen que és una cangur. Tot sembla anar bé però, sense adonar-se’n, les seves vides van canviant a poc a poc i es troben envoltades en aspectes com la infidelitat, la violència domèstica, l’assetjament escolar o, fins i tot, l’assassinat.

Guió: David E. Kelley

Intèrprets: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgard, Adam Scott, Zoë Kravitz, James Tupper, Jeffrey Nordling i Laura Dern.

Gènere: Comèdia i drama

Plataforma: HBO

Durada episodis: 52 minuts (2 temporades)

El comentari (Esther Solans): Una de les altres sorpreses d’aquest any, amb un reapartiment femení de luxe i una història també de caire feminista. Que no us enganyi la seva falsa similitud amb ‘Mujeres desesperadas‘, perquè estem davant d’un drama en majúscules i de visionat necessari per a les fèmines.

Tràiler:

4Westworld

Contingut: Està ambientada en un parc d’atraccions futurista. Les instal·lacions compten amb androides que semblen humans i gràcies a ells els visitants poden fer realitat qualsevol fantasia. Basada en una pel·lícula amb el mateix nom del 1973.

Guió: Jonathan Nolan i Lisa Joy

Intèrprets: Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Jeffrey Wright, James Marsden, Ingrid Bolso Berdal, Clifton Collins Jr., Luke Hemsworth, Sidse Babett Knudsen, Jimmi Simpson, Ed Harris, Anthony Hopkins…

Gènere: Western, ciencia ficció i suspens

Plataforma: HBO

Durada episodis: 52 minuts (2 temporades)

El comentari (Esther Solans): Amb un plantejament original i contundent, on un parc temàtic amb anfitrions mecànics permet als humans treure a la llum els seus instints més primitius, i amb una trama molt ben desenvolupada on tot queda ben lligat al final.

Tràiler:

3The Night Of

Contingut: Basada en el drama judicial ‘Criminal Justice’, mostra la lluita d’un home contra el sistema judicial per demostrar que és innocent d’un crim del qual se l’acusa. Un jove paquistaní una nit recull una noia que fa autostop. Després d’una vetllada de drogues, sexe i alcohol, es desperta a casa de la desconeguda descobrint el seu cadàver. Immediatament és detingut i empresonat acusat d’assassinat, tot i que ell es declara innocent.

Guió: Steven Zaillian i Richard Price

Intèrprets: John Turturro, Riz Ahmed, Bill Camp, Poorna Jagannathan, Sofia Black D’Elia, Afton Williamson, Ben Shenkman, Michael K. Williams i Jeannie Berlin.

Gènere: Drama i crim

Plataforma: HBO

Durada episodis: 58 minuts (1 temporada)

El comentari (Esther Solans): Sèrie criminal que funciona de manera excel·lent com a crítica del que serà la justícia de Trump, amb personatges molt ben traçats i que et fa dubtar fins a l’últim moment.

Tràiler:

2The Sinner

Contingut: Basada en la novel·la del mateix nom de Petra Hammesfahr. Una jove ha comès un horrible acte de violència que ningú pot explicar, ni tan sols ella. Portava una vida completament normal i era una dona model fins al moment en què va tenir un estrany atac de ràbia. Decideix buscar ajuda i coneix un investigador que està obsessionat per saber què li ha passat.

Intèrprets: Jessica Biel, Bill Pullman, Christopher Abbott, Dohn Norwood i Abby Miller

Gènere: Drama i suspens

Plataforma: Netflix

Durada episodis: 45 minuts (1 temporada)

El comentari (Esther Solans): Una dona modèlica comet un assassinat que ni ella mateixa pot explicar. Psicologia, trauma i dissociació en aquesta minisèrie de només vuit capítols de durada amb una Jessica Biel espectacular.

Tràiler:

1The Handmaid’s Tale

Contingut: Adaptació de la novel·la amb el mateix nom de l’escriptora canadenca Margaret Atwood. Després d’un atac terrorista que mata el president dels Estats Units i la majoria de congressistes, un moviment que s’anomena ‘fills de Jacob’ inicia una revolució i elimina la Constitució dels Estats Units per restaurar l’ordre. El nou règim, la República de Gilead, és una societat totalitària amb una taxa de natalitat molt baixa que es basa en un fonamentalisme religiós que tracta les dones com a propietat de l’estat.

Guió: Bruce Miller

Intèrprets: Elisabeth Moss, Joseph Fienns, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, O.T. Fagbenie, Max Minghella, Samira Wiley, Ann Dowd i Madeline Brewer

Gènere: Drama

Plataforma: HBO

Durada episodis: 52 minuts (2 temporades)

El comentari (Esther Solans): Història distòpica i de caire feminista ambientada en un hipotètic futur on les dones fèrtils són tractades com a béns de propietat estatal. La millor de la llista amb diferència i de visionat imprescindible.

Tràiler:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments