Inici Actualitat Novetats literàries a la Biblioteca aquest desembre de 2017

Novetats literàries a la Biblioteca aquest desembre de 2017

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de cara al desembre de 2017. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Amb l’aigua al coll | Daniel Arbós

Barcelona: Ara Llibres, 2017

Sinopsi: Després d’anys sense veure’s, el Dídac, el Toni i l’Aurembiaix es retroben per visitar la masia que aquesta darrera ha convertit en un centre de teràpies alternatives. El Dídac, executiu agressiu a l’atur, decideix quedar-s’hi i ajudar-la. Allà descobreix que hi ha persones que creuen que beure un parell de gots d’aigua de mar al dia és molt sa, i convenç el Toni, biòleg marí, perquè els proporcioni aigua marina i comencin un negoci. A mesura que la iniciativa prospera i l’aigua de mar es popularitza, comencen els conflictes entre tots tres i també amb altres xarlatans que veuen perillar el seu petit imperi de lucratives enganyifes.

L’accidental | Ali Smith

Barcelona: Raig Verd Editorial, 2017

Sinopsi: Guanyadora del Whitbread Award i finalista del Man Booker Prize. Una família s’instal·la a una casa de camp a Norfolk durant tres mesos perquè la dona i mare de la família pugui acabar la seva nova obra. Després arriba l’Amber, una dona de qui no saben res però que modifica les seves rutines i la seva realitat. L’Amber oferirà noves perspectives sobre les seves vides i els seus secrets però… Qui és ella? A qui han obert la porta de casa seva?

Morir a la primavera| Ralf Rothmann

Barcelona: L’altra editorial, 2017

Sinopsi: A finals de l’hivern de 1945, al nord d’Alemanya, dos amics de disset anys, en Walter i en Fiete, treballen munyint vaques en una granja que ha patit els estralls de la guerra, com tot el país. Ni tan sols es plantegen la possibilitat que els enviïn mai al front, i veuen passar les catàstrofes de la guerra molt de lluny. Però un dia les SS es planten al poble amb un barril de cervesa i una proposta a la qual ningú podrà negar-se: allistar-se per demostrar fidelitat al Führer, al poble i a la pàtria. D’aquesta manera, els dos nois acabaran al front nazi, on assistiran a la desintegració de l’exèrcit alemany i viuran en carn pròpia les últimes espurnes de violència cruenta i irracional. Morir a la primavera és una novel·la commovedora, una petita joia que explora el poder de la llibertat, els límits entre la innocència i la culpa, i la força de l’amistat.

Diable de Byron! | Joan Mas i Vives

Palma de Mallorca: Lleonard Muntaner Editor, 2017

Sinopsi: El comte Miquel de Vilalta i l’armador Simó Feliu rivalitzen amb la mestra Caterina Bestard i el prestador Domingo Sants en el seu desig de controlar el món, el seu món.

Com a rerefons, el procés seguit contra Pere Josep Molines, canonge de la Seu, pot fer trontollar els fonaments de l’Església. Tots han de salvar molts d’obstacles i això els aboca a viure en un ambient d’intrigues trepidants. Som a una època pretèrita, just abans del Trienni Constitucional, quan sembla que l’organització política i social és a punt de canviar de dalt a baix, just com passa avui. I és que «no hi ha res que no pugui succeir si depèn de la condició humana, tan voluble i fàcil d’impressionar.

Enxarxats | Carme Torras

Barcelona: Edicions Males Herbes, 2017

Sinopsi: Després d’haver passat uns anys en una universitat americana, la Júlia torna a Barcelona i li assignen el despatx d’una catedràtica que s’acaba de jubilar. S’endú una sorpresa majúscula quan a l’ordinador, que han reformatat, hi troba la correspondència i les contrasenyes de la professora. La temptació d’aprofitar-se’n és massa gran, i, a mesura que s’endinsa en webs exclusius i projectes secrets, se li obre un món que l’enlluerna i l’angunieja alhora. Més, quan una icona en forma d’aranya se li instal·la a la pantalla i la bombardeja amb missatges que l’animen a resoldre dilemes morals i a documentar-se sobre tècniques d’influència en les xarxes socials. Fins i tot, aplicacions quotidianes, com l’horòscop del mòbil i els aforismes de l’estalvi de pantalla, ara li sembla que intenten manipular-la.

Els crims del convent | Salvador Balcells

Barcelona: Editorial Gregal, 2017

Sinopsi: Any 1869. El convent de Santa Anna d’Alcover, abandonat pels frares arran de la desamortització de bens eclesiàstics, acull pobres a les seves cel·les i a l’hospital, instal·lat a l’antiga església. Prop del convent apareix un cadàver recent, amb el cap i la cara esclafats a cops. Un gos misteriós n’ha permès la descoberta. És època de revoltes i l’absència de policia al poble obliga l’alcalde a encarregar la investigació a l’agutzil i el sereno locals. Han d’esbrinar qui és i qui l’ha mort. Poc després, en un altre indret del poble apareix un segon home mort de manera semblant. Aquesta vegada es tracta d’un pagès conegut. La convicció que hi ha un assassí en sèrie angunieja la població.  Un fet casual permet saber qui era la primera víctima. Es tracta d’un industrial reusenc de la Selva del Camp. Fa la impressió que el segon crim pot haver estat només un parany per distreure l’atenció del primer. La recerca del criminal ja es pot centrar en un sol home, relacionat amb el convent de Santa Anna. Tresors amagats, reminiscència de guerres carlines, altres crims sense resoldre, notaris influents, remeieres endevinaires, sermons i desvaris religiosos, reivindicacions feministes… Tots aquests fets que es van succeint i sembla que podran permetre finalment arribar a la resolució dels dos assassinats. Però serà així?

Al cor dels homes | Nickolas Butler

Barcelona: Empúries narrativa, 2017

Sinopsi: L’any 1962, el Nelson Doughty passa l’estiu, com cada any, al Campanent Chippewa, a l’estat de Wisconsin. És un noi solitari i socialment marginat, però se sent orgullos de fer de corneta i encarregar-se de despertar tothom cada matí. Aquest estiu, però, serà diferent, i de manera inesperada començarà una estranya amistat amb el Jonathan, un dels companys escoltes més populars. Al cap de trenta anys, i tot i que ha quedat força tocat després de pasar per la guerra del Vietnam, el Nelson s’ha convertit en el cap del Campament Chippewa. Mentrestant, el Jonathan s’ha casat, s’ha divorciat i ha aconseguit convertir el negoci del seu pare en una empresa molt rendible. Però quan un fet extraordinari té lloc al campament mentre el Nelson n’és el cap i el fill i la jove del Jonathan hi són com a campistes, es faran evidents la profunditat i els límits de la lleialtat i la valentía del Nelson.

L’acusació. Relats prohibits de Corea del Nord | Bandi

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2017

Sinopsi: Aquest llibre recull set històries que donen veu als ciutadans que van viure sota els règims de Kim Il-sung i de Kim Jong-il, un dels períodes més opacs de la història del país. I ens mostra, a través de personatges intensos i profundament emotius, com es van enfrontar al terrible absurd del dia a dia, combatent la gana, l’arbitrarietat i la persecució amb solidaritat i esperança. Emocionant i revolucionari, L’acusació ens ofereix un retrat vívid d’aquest territori hermètic i fascinant on, malgrat les condicions inhumanes, la vida persisteix.

 

Novel·la juvenil

El triangel Rosa | Silvestre Vilaplana

Barcelona: Edicions Bromera, 2017

Sinopsi: Dani menteix. Menteix molt bé. Però ho fa per pura supervivència. Perquè no es comprèn a ell mateix, perquè no s’accepta com és, perquè té por de l’entorn que l’envolta, perquè poden més els prejudicis que els sentiments. Fins que un dia la xarxa de mentides comença a trencar-se i per fi s’enfronta a una veritat que li fa mal, però que l’alliberarà. Sense dramatismes i amb bona cosa d’humor, assistim al descobriment de l’opció sexual d’un adolescent.

El meu germà persegueix dinosaures | Giacomo Mazzariol

Barcelona: Nube de Tinta, 2017

Sinopsi: Tens cinc anys, dues germanes i unes ganes boges de tenir un germanet amb qui jugar a coses de nens. Un bon dia els pares t’anuncien que aquest germà que vols, el tindràs i que serà especial. Estàs boig d’alegria: especial per a tu vol dir «superheroi». Fins i tot li tries el nom: Giovanni. Després ell neix i, de mica en mica, t’adones que sí, que és diferent dels altres, però que de superpoders no en té. Al final descobreixes l’expressió «síndrome de Down» i el teu entusiasme esdevé rebuig, fins i tot vergonya. Hauràs de passar l’adolescència per entendre que la teva idea inicial no estava equivocada. Deixar-te commoure per la vitalitat de Giovanni per concloure que potser sí que és un superheroi de veritat. I que, sigui com sigui, és el teu millor amic.

La noia del creuer | Maria Rosa Nogué

Barcelona: Voliana edicions, 2017

Sinopsi: L’Andrea, una noia de Sitges, estudiant de segon de Batxillerat, ens explica el viatge de l’estiu: un creuer a Itàlia amb el seu pare, separat, la seva nova parella i el seu germà petit. A bord, l’Andrea viu noves experiències, descobreix llocs interessants i coneix el capità del vaixell. Però mentre es banya a la piscina, balla a la Discoteca Oxygen i visita el Bar de Gel, descobreix que alguns dels seus nous amics, cambrers i periodistes, preparen un boicot per protestar contra les males condicions laborals de la tripulació. Accepta d’ajudar-los. Mentrestant, com li ha recomanat la seva mare, visita el David de Miquel Àngel, a Florència, el Colosseu, a Roma i les ruïnes de Pompeia. Sortint de Nàpols, l’Andrea es veu immersa en un naufragi ple de situacions que mai no s’hauria pogut imaginar.

Sweet Sixten | Annelise Heurtier

Barcelona: Pagès editors, 2017

Sinopsi: «I quan ens ho pensaves dir? T’has plantejat les conseqüències de la teva decisió? No pots entendre que ens posaràs en perill a tots? La Molly es va quedar sense veu, astorada i amb la boca oberta. Com? Aquella vella història no havia estat una farsa política? I per què no sortia fins ara? —Van linxar uns negres per molt menys, filla meva! — exclamà. Inici de curs de 1957 L’institut amb més prestigi d’Arkansas accepta estudiants negres per primera vegada. Són nou, disposats a provar-ho. Són dos mil cinc-cents, disposats a impedir-ho.» Aquesta història es basa en fets reals.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments