Inici Actualitat Molts taradellencs tallen el trànsit a la Guingueta d’Ix durant la vaga...

Molts taradellencs tallen el trànsit a la Guingueta d’Ix durant la vaga general del 8N

0
COMPARTIR

Diversos taradellencs, organitzats a l’entorn del CDR Taradell, s’han mobilitzat aquest dimecres durant tot el dia per demanar la llibertat dels presos polítics catalans i contra la repressió de l’estat espanyol en el marc de la vaga general. A 2/4 de 5 de la matinada cap a una trentena de persones en diversos cotxes han marxat per traslladar-se fins a Puigcerdà, on han aparcat.

Tot seguit, caminant s’han dirigit fins a la Guingueta d’Ix (Bourg-Madame en francès) on han tallat la carretera entre Catalunya i França en els dos sentits de circulació. Al llarg del matí han anat arribant més taradellencs, fins a ser més d’una cinquantena. També hi havia molts osonencs i alguns alcaldes de la comarca.

En tot el dia no ha passat cap camió, excepte una ambulància i un vehicle d’un jutge. Malgrat el fred intens, els concentrats han aguantat ben abrigats i han passat l’estona esmorzant xocolata desfeta amb coca, amb música, al costat dels bidons amb fogueres i conversant. També es feien reunions periòdiques per donar consignes de seguretat i decidir altres aspectes com els torns.

Durant tot el dia hi havia la presència d’agents dels Mossos d’Esquadra, però no hi ha hagut intervencions. Alguns taradellencs han passat la nit fent guàrdia i, malgrat el fred i la neu, han mantingut tallat el trànsit fins a quarts de nou del matí.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments