Inici Actualitat Novetats literàries de la Biblioteca per aquest novembre de 2017

Novetats literàries de la Biblioteca per aquest novembre de 2017

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest novembre de 2017. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Camí d’anada i tornada | Montse Barderi i Emma Vilarasau

Barcelona: Columna, 2017

Sinopsi: Connecticut, 27 de desembre de 1940. L’Annemarie escriu una carta en què demana ajuda a l’Ella arran de la mort del seu pare. L’Ella viu a l’Índia des de fa algun temps i respon immediatament als precs de la seva amiga, amb qui va fer un viatge de milers de quilòmetres, de Suïssa a Kabul, uns mesos abans amb un Ford de divuit cavalls. Unides per un vincle inexplicable, intens i profund, descobrirem en les seves cartes dues maneres de veure el món i
d’entendre la guerra.

La musa | Jessie Burton

Barcelona: Amsterdam, 2017

Sinopsi: Quan Odelle Bastien arriba a Londres des del seu Port of Spain natal, no sap fins a quin punt li canviarà la vida. La feina com a mecanògrafa a la galeria d’art Skelton la satisfà, però, al cap de poc temps, un quadre misteriós lliurat a la galeria per fer-ne la taxació provocarà un gir dramàtic en el curs dels esdeveniments. Una obra atribuïda a Isaac Robles –un pintor enigmàtic que va combatre el feixisme abans de la Guerra Civil espanyola i que va morir en estranyes circumstàncies– que podria il·luminar molts dels clarobscurs existents sobre el seu autor, si és que no en traça de nous.

La Gramola de l’Edén | Josep Busquets

Barcelona: Editorial Gregal, 2017

Sinopsi: Quan el gener de 1946 en Marcel i en Modest, dos músics de l’orquestra Domino Jazz, es retroben, no podien imaginar-se que aquell encontre desenterraria els espectres d’un passat carregat d’enganys, mentides i traïcions… Just abans que esclati la Guerra Civil, el destí del músic Marcel Agulló s’uneix al de Bàrbara Rius, filla d’una destacada família barcelonina. Enmig dels conflictes que els porten la guerra i la dictadura, les seves vides hauran d’afrontar tant l’oposició de la família de la Bàrbara a la seva relació com les dificultats dels músics de l’orquestra Domino Jazz per aconseguir que la guerra no els arrabassi el seu somni de triomfar als escenaris.

Tot queda en família | Cynthia D’Aprix Sweeney

Barcelona: Amsterdam, 2017

Sinopsi: Els germans Plumb esperen amb delit el moment en què podran fer ús de l’herència familiar, aquella inversió paterna que anomenen el Niu i que ha de servir per tapar tots els forats acumulats, i començar-ne de nous. Però tots els seus plans salten pels aires quan en Leo, el germà gran, estavella de matinada el seu flamant Porsche acompanyat d’una cambrera mexicana trenta anys més jove que la seva dona i una bona dosi de droga al cos i cal recórrer al Niu per fer front a l’escàndol. Retrets, enveges, mentides, ambicions frustrades… Totes les famílies tenen els seus problemes, però fins i tot les més hilarants es queden lluny de la família Plumb.

Color de llet | Nell Leyshon

Barcelona: Angle Editorial, 2017

Sinopsi: Es diu Mary, té els cabells de color de llet i una cama esguerrada. A casa seva, a l’Anglaterra rural del 1830, treballa de sol a sol al costat de la mare i les seves tres germanes. S’estima molt l’avi i viu sotmesa al pare, com la resta de la família. Amb només catorze anys, ha de deixar la granja per anar a servir a casa del vicari. No s’imagina com està a punt de canviar-li la vida.

 

Farishta | Marc Pastor

Barcelona: Amsterdam, 2017

Sinopsi: Acaba de fer els divuit anys i la Farishta, desinhibida i valenta, ja ha trobat la feina de la seva vida. Som al 1993, i la companyia russa Iefremov-Strugatski l’ha contractada per atendre les famílies riques que viuen en un complex d’illes privat a la Polinèsia francesa, on se’ls ha garantit que podran educar els fills sense cap risc. En aquell aparent paradís coneixerà ben aviat l’amor. Però també, a poc a poc, es veurà atrapada en un seguit d’esdeveniments inquietants que posaran en dubte la veritable naturalesa de la seva feina i el fosc negoci dels poderosos que l’han contractada. Quina és la missió inconfessable d’aquelles famílies? Per què estan aïllades del món? De debò ho han sacrificat tot pels seus fills? En un clima de tensió creixent, amb la certesa de no poder confiar en ningú i amb el temor de tenir la vida en joc, a la Farishta només li queda una pregunta per respondre: és massa tard per escapar?

La llum de la nit | Graham Moore

Barcelona: Rosa dels Vents, 2017

Sinopsi: La nit de l’11 de maig de 1888, en Paul Gravath caminava pels carrers de Manhattan encara il·luminats per fanals de gas. El jove advocat anava de pressa i amb cara de pomes agres. Thomas Edison, el geni, el mag, l’inventor de la bombeta elèctrica, l’esperava en el seu imponent despatx, disposat a barallar-se dur per tal de defensar la seva patent. A l’altra banda de la barrera hi havia el client d’en Paul, ni més ni menys que el gran George Westinghouse, que amb l’ajut de l’enginyós Nikola Tesla, havien millorat l’artefacte per aconseguir que a tots els carrers i les llars dels Estats Units brillés una llum intensa, sense apagades sobtades.

La parella del costat | Shari Lapena

Barcelona: Rosa dels Vents, 2017

Sinopsi: La veïna et va dir que s’estimava més que no portessis la teva filla de sis mesos al sopar. No és res personal, senzillament no suporta els seus plors. El teu marit hi va estar d’acord. Al capdavall, viviu a la casa del costat. Podíeu portar el monitor infantil per sentir si plorava i fer torns per passar-la a veure cada mitja hora. La teva filla dormia quan hi vas anar per darrera vegada. Tanmateix, en aquest moment, mentre puges corrents les escales fins a la seva habitació, envoltada d’un silenci absolut, te n’adones que el teu pitjor malson s’ha fet realitat: la nena ha desaparegut. Mai abans no havies hagut de trucar a la policia. Ara és a casa teva i qui sap què pot arribar a descobrir.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments