Inici Actualitat Ja tenim novetats literàries del setembre de 2017 a la Biblioteca de...

Ja tenim novetats literàries del setembre de 2017 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest setembre de 2017. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

El barde de l’ave | Valentí Puig

Barcelona: Proa, 2017

Sinopsi: Gran observador social i escriptor brillant i mordaç, Valentí Puig fa un retrat penetrant de les incerteses econòmiques i morals de la societat catalana i espanyola d’avui. Arran d’un casament que posa en contacte una família que ha perdut el patrimoni en un plet familiar i un clan mallorquí enriquit amb el contraban i propietari d’un imperi financer, El bar de l’AVE presenta assessors financers, periodistes sense escrúpols, inspectores d’Hisenda, monges, cuiners innovadors i polítics antisistema a cavall de Barcelona, Madrid i Mallorca. Som a l’any 2015, temps de canvis socials i polítics, inflamacions independentistes i oportunitats postcrisi. Estil, lucidesa i humor en el millor Valentí Puig.

Per què ens estimem les dones | Mircea Cartarescu

Barcelona: Edició Lleonart Muntaner, 2017

Sinopsi: Dones entendridores com Petruta, enyorades com la jueva Ester, idealistes fracassades com la securista Irina, monstruoses i diabòliques com la Nana de Torí, desafortunades com la gitana Zaraza… I totes elles, ben mirat, no són sinó dones aparentment corrents, però que en les paraules de Mircea Cartarescu assoleixen allò extraordinari que qualsevol conte ha de tenir per meravellar-nos.

Viure amb una estrella | Jirí Weil

Barcelona: Viena edicions, 2017

Sinopsi: A la Praga ocupada pels nazis, l’exempleat de banc jueu Josef Roubick descobreix fins a quin punt es pot arribar a capgirar la seva vida quotidiana. A través d’un monòleg adreçat sobretot a la seva antiga amant absent, ens informa de les seves decisions, que passen de la renúncia a la rebel·lió. Roubick, que no va fugir quan encara podia fer-ho, tracta d’adaptar-se als decrets i a les prohibicions contra els jueus. I, després de conèixer un membre de la resistència comunista, decideix no presentar-se a un “transport” per al qual ha estat convocat. A partir d’aleshores, en haver triat la vida sobre la mort als camps, s’amaga i tracta de sobreviure fent la seva nova vida d’aïllament com a no-ciutadà perseguit.

Dies de ratafia | Sergi Pons Codina

Barcelona: Edicions de 1984, 2017

Sinopsi: En Morell i el seu deixeble Quintana són dos joves intel·lectuals de barra de bar amb inclinacions de jubilat. Buiden ampolles de ratafia mentre l’un dicta a l’altre tot un seguit d’afinades observacions sobre l’actualitat que, amb sort, formaran part de la secció d’opinió del diari El Popular. Per guanyar-se la vida, en Morell destil·la i posa en circulació clandestinament la seva pròpia ratafia. La seva base d’operacions és un immoble buit que ocupa a condició de custodiar-lo fins que la crisi passi i els preus de l’habitatge tornin a recuperar la indecència.

El càtar proscrit | Jaume Clotet

Barcelona: Columna, 2017

Sinopsi: En una època en què la lleialtat és un valor tan preuat com el coratge, un cavaller occità lluita per preservar la memòria i l’honor d’uns homes i unes dones perseguits pels croats francesos: els càtars, un moviment religiós considerat una heretgia per l’Església de Roma. Frares arrogants i nobles despietats confl ueixen amb la vida d’un nen destinat a ser el rei més gran de la corona catalana i toparan amb la determinació d’uns cavallers sense terres ni possessions però amb el desig de justícia ben viu a les seves ànimes.

Pólvora i canyella | Eli Brown

Barcelona: La Campana, 2017

Sinopsi: És l’any 1819, i l’Owen Wedgwood, gran cuiner conegut com «el cèsar de les salses», és segrestat per una colla de pirates. La capitana Hannah Mabbot li fa saber que salvarà la vida només si cada diumenge sens falta li serveix un àpat exquisit. Per satisfer aquesta despiadada pèl-roja, en Wedgwood fa miracles amb les escasses provisions que troba a bord. La capitana Mabbot exerceix una curiosa atracció sobre el cuiner, que, de mica en mica, va agafant confiança a l’estrafolària tripulació del Flying Rose: el senyor Apples, un gegant formidable aficionat a fer mitja; els bessons Bai i Feng, consagrats a defensar la seva capitana, i en Joshua, un grumet misteriosament mut. El refinat cuiner acaba embolicat en totes les batalles que lliura la capitana i en la seva recerca obsessiva, per tots els oceans, d’un enigmàtic personatge anomenat Brass Fox.

Llegat Mortal | Mary Higgins Clark

Madrid: Edicions 62, 2017

Sinopsi: La periodista Delaney Wright està a punt de fer el salt a la fama quan li encarreguen cobrir per a les notícies de la televisió el judici d’una dona acusada d’assassinar el seu ric marit, un conegut metge malalt d’Alzheimer. La Delaney hauria d’estar més que satisfeta, però el desig de localitzar la seva mare de naixement la mortifi ca per dins. Quan uns amics s’ofereixen a ajudar-la a investigar el misteri que envolta el seus orígens, descobreixen un secret que no es veuen amb cor de desvelar…

La substància del mal | Luca D’Andrea

Barcelona: Alfaguara, 2017

Sinopsi: L’any 1985 durant una terrible tempesta, Kurtz Schaltzmann, Markus Baumgartner i la seva germana Evi són assassinats a Bletterbach. Trenta anys més tard, Jeremiah Salinger, un documentalista nord-americà recentment instal·lat a la zona juntament amb la seva dona Annelise i la seva filla petita, s’obsessiona amb aquest cas que mai ha estat resolt.

 

Novel·la Juvenil

Cor de mandarina | Cathy Cassidy

Barcelona: Edicions 62 2017

Sinopsi: El somni de la Summer és ser ballarina. Les vacances comencen, però a diferència de les seves germanes, ella no té temps per fer el gandul i anar a festes a la platja. La prova per entrar a l’escola de ballet es converteix en una obsessió. I com més perfecta vol ser, més perduda està. S’adonarà, amb l’ajuda d’un noi que vol ser alguna cosa més que amics, que els somnis poden complir-se en totes les talles?

Els caçadors de Llibres | Jennifer Chambliss Bertman

Barcelona: Edicions 62, 2017

Sinopsi: L’Emily és una fan absoluta de Caçadors de Llibres, un joc en línia que consisteix a trobar llibres amagats per tot el país. Però el creador del joc ha estat atacat i està en coma, per desesperació dels seus seguidors. De manera que l’Emily i el seu nou amic, el James, decideixen investigar sobre aquest misteriós accident. Però sorprenentment les pistes que van seguint els porten a fer inesperats descobriments sobre el joc i els llibres desapareguts. I, sobretot, hi ha un misteriós i estrany llibre que sembla haver-se esfumat, i uns subjectes sospitosos l’estan buscant desesperadament. Aconseguiran l’Emily i el James esbrinar aquest misteri tan literari?

La gàbia daurada | Vic James

Barcelona: Editorial La Galera, 2017

Sinopsi: En un món amb mags poderosos i gent ordinària, uns fan servir el seu poder per oprimir i dominar els altres. «Ja saps el que diuen: si fas el teu decenni d’esclavitud massa d’hora, mai el superaràs; si el fas massa tard, mai l’acabaràs.»

Al món hi ha dos tipus de persones: Destres i Ordinaris. Els primers són aristòcrates amb poders obscurs, els segons gent corrent. Uns governen i viuen en el luxe, els altres han de complir deu anys d’esclavitud. Els Jardine són els Destres més poderosos del país, els Hadley són una família d’Ordinaris com qualsevol altra. Però totes dues famílies tenen una cosa en comú: tres fills. Els seus destins s’uniran per sempre quan els Hadley vagin a complir la seva esclavitud al servei dels Jardine.

L’imprevist cas del noi a la banyera | Lisa Thompson

Barcelona: Fandbooks, 2017

Sinopsi: La vida de Matthew Corbin, un noi de 12 anys amb un trastorn obsessiu compulsiu, transcorre en la més absoluta intimitat: el seu pànic als gèrmens l’obliga a viure tancat a la seva habitació. Convençut que el mínim tracte amb altres persones pot enverinar-lo, Matthew passa els dies mirant el món a través de la finestra. No obstant això, un fet imprevist sacseja la seva existència: un nen ha desaparegut en el veïnat, i només ell pot haver vist algun indici revelador. Però serà capaç d’atrevir-se a sortir de la seva habitació per resoldre el misteri?

Sentinels | Martín Piñol

Barcelona: La Galera, 2017

Sinopsi: En el seu moment més àlgid de fama i fortuna, un presentador de televisió decideix abandonar el seu porgrama del cor per convertir-se en un heroi justicier, evidentment amb el recolzament de l’audiència. Amb el seu amic i col·laboradors des de l’institut creen Sentinels, una barreja de reality i talent show que pretén trobar deu participants per convertir-los en un equip d’herois que lluiten per la pau, la justícia i el share.

Thug. L’odi que dones | Angie Thomas

Barcelona: Fandbooks, 2017

Sinopsi: Starr és una noia negra de 16 anys de classe mitjana, amb amics i una parella blanca. La seva plàcida i poc conflictiva vida s’acaba quan presencia l’assassinat d’un amic seu, Khalil, un noi negre de la mateixa edat, que anava desarmat, a mans d’un policia blanc. Starr vol que es faci justícia, però els seus dos mons entren en col·lisió i comença a rebre amenaces i pressions des de les dues bandes.

Wolfgang (extraordinari) | Laia Aguilar

Barcelona: Edicions 62, 2017

Sinopsi: En Wolfgang té onze anys i un coefi cient intel·lectual de 152. Li agrada fer llistes de coses impossibles, esbrinar com es viatja a Neptú, o fabular que es convertirà en un gran pianista. Tocar el piano és la seva passió, per a ell suposa el seu refugi d’emocions. El dia que la mare mor, li toca anar a viure amb el desconegut del seu pare i inicia un pla per fugar-se a la millor acadèmia de música del món. Durant el viatge, descobrirà qui és realment el pare, quin secret familiar li amaguen “els grans” i per què té tanta por d’alguna cosa que no s’ha atrevit a explicar mai… Wolfgang qüestionarà en tot moment el món adult, des d’uns ulls intel·ligents, distants i crítics.

Black Thorn key | Kevin Sands

Barcelona: Estrella Polar, 2016

Sinopsi: Christopher Rowe viu feliç aprenent a resoldre codis complexos i trencaclosques i a preparar tota mena de medicaments, pocions i armes, com a aprenent del mestre Benedict Blackthorn. Però quan un misteriós malefici comença a atacar els apotecaris de Londres, el rastre dels assassinats es va apropant cada vegada més a la botiga d’en Blackthorn.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments