Inici Actualitat El 25è Toca-Sons recupera el pregó del dia abans i prepara una...

El 25è Toca-Sons recupera el pregó del dia abans i prepara una gran festa per l’aniversari

2
COMPARTIR

La Festa d’en Toca-Sons de Taradell celebrarà aquest 25 d’agost el seu 25è aniversari. Per aquest motiu, ha recuperat el pregó que es feia el dia abans i promet una festa d’aniversari lluïda i amb molta participació. L’Associació de la Festa d’en Toca-Sons va presentar les novetats aquest dijous a la tarda.

Sorpreses el 25 d’agost

La Festa seguirà la mateixa estructura que en les últimes edicions amb la incògnita de saber qui representarà el paper del famós bandoler i per on entrarà al poble. Com a novetat es destaca que “moltes entitats hi col·laboraran i al carrer hi haurà unes 70 persones entre bandolers i sometents”, va afirmar Anna Maria Tuneu.

També s’ha avançat que hi haurà una gran batalla al centre del poble, però sense trabucades i que l’homenatge serà per als 25 Toca-Sons, que han estat protagonistes de la festa. Com és habitual, no hi faltarà la ballada de sardanes a la Plaça de les Eres o el judici final amb la incertesa de si el bandoler serà culpable o innocent. “Assegurem un gran final de festa”, va avançar Anna Maria Tuneu.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Taradell, Santi Estragués, va destacar que la festa ha apostat “per la regeneració de participants i de junta per assegurar el seu futur i per la diversificació d’actes”.

El dia 24 d’agost es farà el pregó, però sense trabucades perquè el públic familiar el pugui seguir

Es recupera el pregó del dia abans

Després d’unes cinc edicions sense pregó, enguany el dia 24 d’agost tornarà a ser el dia per alertar la població que el bandoler corre pels entorns. El pregó començarà a 2/4 de 7 de la tarda al davant de l’Ajuntament i recorrerà diferents punts del poble per alertar els vilatans. Com a novetat, no hi haurà cap trabucada el dia del pregó. “Volem fomentar que més famílies o un públic familiar s’apunti a participar del pregó”, va destacar Sergi Tordera. El pregó finalitzarà a la Plaça de les Eres amb el lliurament de la bandera del poble al sometent.

3a edició de la caminada ‘Llinatges’

Per tercer any consecutiu, es farà la caminada teatralitzada ‘Llinatges’, que anirà a càrrec de Canya que no és conya. L’inici i el final serà a l’església Sant Quirze a la urbanització de la Roca. Les representacions es faran a les 9 i 11 de la nit els dies 22 i 23 d’agost i només hi podrà accedir qui tingui entrada.

Aquestes només es podran comprar anticipadament al bar de can Costa al preu de 5 euros. Segons Xevi Lozano, membre de Canya que no és conya, “hi ha molts canvis en el repartiment i es podran veure nous actors i cares noves”.

Samarretes dels 25 anys

Al marge dels actes, la Festa també posarà en venda samarretes commemoratives dels 25 anys de la Festa d’en Toca-Sons. Es podran adquirir en una parada que hi haurà al mercat del segle XVII durant tot el dia 25 d’agost. El preu és de 12 euros per a les samarretes d’adults i de 8 per a les d’infants.

També es tornarà fer el concurs fotogràfic Memorial Lluís Tuneu que premiarà qualsevol fotografia dels actes. Les fotos es podran presentar fins el 30 de setembre a l’adreça electrònica concurstoca-sons@gmail.com. I també hi haurà un concurs d’instagram on cal fer servir les etiquetes #tocasons17 i #instaosona.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Honest Falguer
Honest Falguer
18 agost 2017 18:50

La revista del toca sons és una clara mostra de lo perduts que van aquests de l’òrganització. Teniu un familiar a la impremta o què? El que està clar és que no gasten diners en la difusió i imatge de la festa, és patètic. Van a lo barat, mal fet… Sou uns impresentables. Contracteu un dissenyador i no agafeu a 3 persones que no han fet bé ni la feina d’una (I segurament ho han fet gratis, els pobres).

Marc
Marc
18 agost 2017 23:34
Reply to  Honest Falguer

Si que ets honest.

Et convido que vagis a veure els de l’organització i que l’any que ve col·laboris a fer la revista. Perquè, deus ser d’aquells que critiques però que a l’hora de la veritat no has col·laborat ni amb una punyetera entitat de Taradell.

Cadascú fa el que pot i amb tota la voluntat, si pots aportar una idea millor segur que els hi serà benvinguda.

Això si que serà ben honest!

Apa, salut!