Inici Actualitat La Mancomunitat La Plana presenta dues campanyes per millorar la qualitat de...

La Mancomunitat La Plana presenta dues campanyes per millorar la qualitat de les festes majors

0
COMPARTIR

La Mancomunitat La Plana ha presentat les accions que es realitzaran al llarg de l’estiu 2017. Així, en el marc de la Campanya “A cegues, no mola”, per segon any es farà una acció transversal entre el Servei de Joventut i el programa d’Igualtat de la Mancomunitat La Plana, amb l’objectiu de tenir unes festes majors de qualitat i lliures de violències masclistes.

A les accions i materials creats l’any passat, aquest any s‘hi suma el material “A l’altra banda de la barra” (eines per tenir la millor festa). És un material pedagògic adreçat sobretot a entitats
juvenils i entitats que organitzen festes, en context d’oci nocturn, que conté recomanacions pràctiques per incorporar la perspectiva de salut pública i de prevenció de violències masclistes en aquests espais. S’han realitzat tallers formatius i/o reunions amb membres de les mateixes entitats per tal de difondre aquest material.

En aquestes sessions també s’ha proporcionat a les entitats altres materials preventius com per exemple: Polseres per identificar als majors d’edat (amb el mateix lema de la campanya) per facilitar la tasca de no vendre alcohol als menors d’edat. També s’ha creat el Protocol d’actuació contra les agressions sexistes que s’ha facilitat a les entitats organitzadores de les festes joves. Aquest ha de contribuir a fer de la igualtat de gènere i de la prevenció de violències masclistes un dels valors fonamentals de les festes. En aquest document hi ha un circuït pas a pas de com actuar en cas d’un assetjament o agressió sexista.

Accions per aquest estiu

Es continuarà amb l’Estand “A cegues No Mola”, recurs itinerant que es podrà trobar el 25 o 26 d’agost a Taradell. Com a novetat es col·laborarà en l’estudi anual de l’Observatori Noctàmbul@s de la Fundació Salut i Comunitat realitzant enquestes i entrevistes a persones que estiguin participant de la festa per tal de poder tenir dades tant qualitatives com quantitatives per entendre com s’articulen les dinàmiques d’oci juvenil i la seva relació amb les violències sexuals en espais d’oci nocturn.

Per aquesta campanya es compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Direcció General de Joventut i la Direcció general de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya.

La presentació va comptar amb la participació de Lluís Verdaguer, president de la Mancomunitat, Maribel Serra, cap de subsecció de projectes i programes. SPOTT (centre de prevenció i intervenció en drogodependències de la Diputació de Barcelona), Maria Anna Pineda, regidora de joventut de Seva, Toni Morcillo, regidor de joventut de Taradell, Marc Poveda Mayans, regidor de joventut de Tona, Ricard Argenter Tomàs, regidor de joventut de Viladrau i
Ester Puig, coordinadora del Servei de joventut de la Mancomunitat La Plana.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments