Inici Actualitat El Grup de Recerca de Taradell estrena el documental ‘Recordant… Una rosa...

El Grup de Recerca de Taradell estrena el documental ‘Recordant… Una rosa al viento’

0
COMPARTIR

El Grup de Recerca Local de Taradell ha preparat en els últims mesos un documental al voltant de la pel·lícula ‘Una rosa al viento‘. El motiu és que la gravació d’aquest film l’any 1983 es va fer en part al municipi de Taradell.

Un film de Xavier Cugat

A principis d’agost de l’any 1983 es va començar a rodar a Taradell la pel·lícula, que va comptar amb una taradellenca entre el repartiment d’actors. Es tractava de Montse ‘Sete’ Molas, que amb només 12 anys va compartir guió amb Xavier Cugat, Mònica Randall, Alfredo Landa, Sílvia Tortosa o Helga Liné, entre d’altres.

La pel·lícula estava dirigida per Miguel Iglesias i era un petit homenatge a la figura de Xavier Cugat, ja que el film repassa la seva trajectòria. De fet, aquesta va ser la seva darrera pel·lícula, que va gravar amb 83 anys. ‘Una rosa al viento’ és la història d’una noia que, amb l’ajuda de Xavier Cugat, aconsegueix tenir èxit com a artista. Cugat va ser qui va descobrir a Sete Molas al veure-la tocar el piano en un programa de televisió anomenat Tot i més.

La taradellenca Sete Molas va compartir guió amb Mònica Randall, Alfredo Landa o Sílvia Tortosa

El rodatge va tenir molta expectació entre els taradellencs i també estiuejants i molts d’ells van acabar fent d’extres en diverses escenes. El Grup de Recerca Local de Taradell recupera com es va viure aquesta gravació al poble i l’expectació que va tenir. També recorda els llocs de Taradell on es va gravar la pel·lícula: el desaparegut ‘Colmado Pladevall’ o ‘Spar’, ara convertit en una perruqueria, el bar Avinguda, la Masia o el Pujoló, entre d’altres.

Projecció divendres a les 21:30h

Aquest divendres a 2/4 de 10 del vespre i a la Biblioteca de Taradell, es recordarà a través d’un documental com es va viure la gravació de la pel·lícula. Tot seguit es projectarà el film. 

Aquí podeu veure la Sete Molas en un fragment interpretant la cançó ‘Una rosa al viento’:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments