Inici Actualitat Finalitzen els cursos de capacitació lingüística “Avança en català, fes arrels” a...

Finalitzen els cursos de capacitació lingüística “Avança en català, fes arrels” a Taradell 

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell i els programes de Convivència i Dinamització de Gent Gran de la Mancomunitat La Plana han portat a terme cursos de català de tres nivells diferents adreçats a persones nouvingudes i a persones majors de 60 anys.

En aquesta ocasió hi han participat un total de 49 persones, de les quals 35 són d’origen estranger procedents de Bulgària, Espanya, Geòrgia, Hondures, Marroc, Polònia, Perú, Rússia, Tailàndia i Ucraïna.

Els cursos es van iniciar a les instal·lacions de l’escola municipal de l’Arpa a finals de setembre i han finalitzat la tercera setmana de juny. El curs d’alfabetització per a persones no alfabetitzades als seus països d’origen s’emmarca dins el programa “Lletres per tothom”, promogut per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, l’Obra Social “la Caixa” i la Federació d’Associacions Culturals i Educatives de Persones Adultes FACEPA. I s’ha pogut portar a terme gràcies al suport econòmic que Càritas Parroquial de Taradell ha rebut per part d’aquesta Secretaria.

El de nivell inicial i bàsic els dijous i el curs de català per a persones de més de 60 anys, que està emmarcat dins el projecte de tallers Gent Gran Activa, s’ha fet els dimecres a la tarda.

Les i els alumnes del grup de nivell inicial-bàsic varen aprofitar per celebrar el final del curs amb un tastet de diversos plats cuinats per elles mateixes i seguint receptes dels respectius països de procedència.

Es busquen voluntaris per la llengua

Tant l’Ajuntament de Taradell com el Programa de Convivència de la Mancomunitat La Plana, donen molta importància a que les persones d’origen estranger utilitzin el català en el seu dia a dia, i per això hi ha la voluntat de poder continuar oferint aquestes formacions. Així mateix, també, recorden que una de les maneres més eficaces per aprendre el català és parlar-lo. Per això, animen a totes aquelles persones catalanoparlants que vulguin ajudar en la integració de les persones procedents d’altres països, a fer-se voluntaris per la llengua i esdevenir parella lingüística amb alguna persona d’origen estranger.

A Taradell hi ha una bona colla de persones d’orígens diversos que estan esperant trobar una persona voluntària que vulgui dedicar una estona per quedar de manera informal i així poder millorar el seu català. Aquesta, és una molt bona oportunitat per potenciar a nivell individual l’ús de la llengua catalana, al mateix temps que s’aprenen coses d’altres persones i cultures.

Tots aquells que estiguin interessats a fer-se voluntaris per la llengua poden informar-se a l’Ajuntament, la Biblioteca, el Puntal i a l’espai Solidari de Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments