Inici Actualitat Un 15% dels abonats no feien activitat esportiva abans de l’EAS Taradell

Un 15% dels abonats no feien activitat esportiva abans de l’EAS Taradell

0
COMPARTIR

La Diputació de Barcelona ha lliurat a Taradell un estudi innovador que analitza l’ús i l’impacte de l’EAS Taradell. Entre les diferents conclusions, destaca que un 15% dels 1.200 abonats que té l’EAS Taradell no feien activitat esportiva abans d’abonar-se.

Ara la majoria d’aquests hi practiquen natació (63%), activitats dirigides de sala (47%) o musculació (44%). Quasi la meitat no practicaven la natació i ara ho fan. D’aquests que no feien esport, la majoria (78%) són menors de 60 anys i el 22% majors de 60 anys.

També destaca que un 93% dels abonats creu que la seva salut és bona o molt bona, després de l’obertura de l’EAS. La xifra és un 10% més alta dels que ja tenien aquesta percepció (83%) abans que comencés a funcionar l’equipament. En canvi, només un 3% creu que la seva salut és regular o dolenta.

L’estudi s’ha realitzat a partir de la creació d’un grup de discussió format per usuaris, la realització d’entrevistes i enquestes presencials a més de 200 usuaris de l’EAS Taradell. Aquest tipus d’estudi s’ha realitzat per primera vegada des de la Diputació de Barcelona. El document analitza instal·lacions esportives i l’impacte que generen en usuaris, veïnats i entitats per tal de facilitar la presa de decisions.

Les activitats més practicades són la natació i la musculació

Activitats més practicades

L’estudi comptabilitza en 1.200 les persones abonades, de les quals un 81% són veïns de Taradell i la resta d’altres municipis. L’activitat més practicada és la natació (56%), seguida per la musculació (46%) i les activitats dirigides en sala (41%).

També és curiós saber que la gran majoria d’abonats diuen que fan tres activitats (47%), mentre que el 28% en fan quatre o més i el 24% només dues. Quasi la meitat d’abonats (40%) ja practicava activitats en altres instal·lacions.

L’estudi diu que hi ha més benfici que cost

Un dels aspectes diferents de l’estudi és l’anàlisi cost-benefici que es fa de l’equipament. Tot i que no se saben quins criteris es tenen en compte i que és molt difícil certificar d’una manera tangible el benefici, la conclusió és que per cada euro de cost de l’EAS s’ha obtingut 1,08 € de benefici. És a dir, determina que els costos de construcció, manteniment i funcionament i cost social en altres instal·lacions esportives, entre d’altres, són compensats per diversos beneficis socials com fomentar hàbits esportius i de salut a la població, generar ocupació o facilitar l’activitat física d’escolars o persones amb discapacitat.

Finalment, també es valora el grau de satisfacció dels abonats. L’atenció del personal (9,3), la ubicació (9,2) i la neteja (8,9) són els tres serveis més ben valorats. El dos que treuen pitjor nota són els vestidors i vestíbul (8,2) i els horaris de les activitats (8,1).

Un 81% dels abonats hi van per mantenir-se en forma i un 93% considera que té una salut bona o molt bona

La majoria diu que va a l’EAS per mantenir-se en forma o millorar la salut (81%), i el 50% també diu que ho fa perquè li agrada.

Podeu consultar les principals conclusions de l’estudi en aquest enllaç:

Estudi sobre l’EAS

 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments