Inici Actualitat ERC Taradell entrarà a formar part del govern a l’Ajuntament de Taradell

ERC Taradell entrarà a formar part del govern a l’Ajuntament de Taradell

1
COMPARTIR

En les últimes setmanes ja es rumorejava amb la possibilitat que ERC i, fins i tot, Solidaritat entressin a formar part del govern municipal de l’Ajuntament de Taradell. Malgrat que el PDeCAT Taradell governa amb majoria absoluta i no necessita cap coalició ni acord, la bona sintonia dels tres grups municipals al consistori ho farà possible.

De moment, ERC Taradell, a través d’un comunicat, ha anunciat que la seva assemblea va aprovar aquest dilluns l’acord amb PDeCAT per governar conjuntament fins a final de legislatura, amb un programa basat en els eixos bàsics que va presentar cada formació.

En les últimes setmanes s’havien fet diverses trobades i des d’ERC es valora la bona entesa des de les últimes eleccions municipals (2015) com a factor clau. Salvador Clot, portaveu d’ERC Taradell, afirma que “ha crescut la confiança i la complicitat” entre els dos grups municipals durant aquests dos primers anys de mandat. Al mateix temps, apunta que “la suma dels dos equips multiplica, ja que eixampla la manera d’entendre Taradell”.

Clot també afirma que “en el moment històric que estem vivint, la unitat d’acció dels independentistes a nivell municipal és fonamental per guanyar el Refèrendum i donar suport amb el que calgui al govern de la Generalitat”.

Solidaritat també podria sumar-s’hi

Solidaritat (SI) amb un regidor a l’Ajuntament de Taradell també podria sumar-se a l’acord. Jacint Casadevall també ha mantingut trobades en aquest sentit i podria entrar al govern. Està previst que en el proper ple municipal el 15 de juny es formalitzi l’acord i s’expliqui quina distribució del cartipàs municipal hi haurà.

L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, coincideix en destacar la bona sintonia entre els tres grups municipals amb representació a l’Ajuntament i considera que “pot anar bé sumar esforços, ja que els punts d’enfrontament han quedat enrere”.

L’últim acord el 1999

No hi havia un acord de govern conjunt entre CiU i ERC a Taradell des de la legislatura 1999-2003, quan l’alcalde era Josep Munmany i, tot i tenir 6 regidors, es va pactar un acord de govern amb ERC, liderat per Xavier Albert, que tenia 5 regidors.

A les eleccions de 2003, Munmany va tornar a obtenir majoria absoluta (però 8 regidors, ja que s’havia passat d’11 a 13 regidors a l’ajuntament) i ERC amb Toni Casassas va decidir passar a ser oposició.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Taradellenc
Taradellenc
21 juny 2017 16:55

Primer dir que com a Taradellenc estic molt trist que l’única oposició que tenia el totalitarista senyor LLuís Verdaguer passi a formar part de la seva dictadura. Senyors d’ERC i solidaritat obriu els ulls i realment valoreu perquè volen que entreu al govern. Únicament interè personal del senyor alcalde per si les coses van mal dades amb sentit de país. Sinó temps al temps, ja veurem perquè volen que estigeu al govern, per no mollar-se ell solet. Realment trist com molta gent votant d’Esquerra pren aquesta desició, però ara entenc moltes coses, com per exemple s’aplaudeix que la pisicina tingui… Llegeix més »