Inici Actualitat Taradell dispara fort en la 35a Trobada nacional de trabucaires

Taradell dispara fort en la 35a Trobada nacional de trabucaires

1
COMPARTIR

Dues hores de trabucades, fum i olor a pòlvora van transportar Taradell al segle XVII durant el diumenge al matí. La 35a edició de la Trobada nacional de trabucaires va reunir més de 30 colles i unes 300 persones que no van deixar ningú indiferent al seu pas. I és que en uns trams marcats els trabucaires van disparar de valent amb diferents tècniques, coordinació i tipologia de trabucs.

trobada-trabucaires-taradell-20173Durant el recorregut que va començar des de la Plaça de les Eres, els participants també van gaudir de tres escenes teatralitzades entorn dels bandolers. Es feien a la Plaça de Santa Llúcia, a la Torre de Don Carles i a la Font Gran.

La calor va marcar la jornada que va iniciar-se amb un esmorzar de pagès i un acte més institucional a l’Ajuntament de Taradell. Allà es va donar el relleu per la propera edició de la Trobada. Santa Coloma de Gramenet serà la seu i a la sala de plens es va fer l’acte de cessió de la bandera de la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, amb la participació del seu president i de la tinent d’alcaldessa de Santa Coloma, Petra Jiménez. També hi va participar la delegada de Cultura de la Catalunya Central, Maria Àngels Blasco.

trobada-trabucaires-taradell-20172La trobada, organitzada amb motiu del 25è aniversari de la Festa d’en Toca-sons, es va tancar al Centre cultural Costa i Font amb un dinar de germanor a la sala gran i un concert del grup Tocats de monjo. Cal destacar que el dissabte a la tarda també hi va haver activitats al centre de poble amb propostes musicals, degustacions de productes i botigues al carrer.

A continuació podeu veure una àmplia galeria de fotos de les activitats:

muntatge-trobada-trabucaires-2017

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Tere Tarruella
Tere Tarruella
28 maig 2017 20:46

Benvolguts i benvolgudes, Les paraules es queden curtes per poder definir la 35ª Trobada Nacional de Trabucaires de Catalunya! La Colla amfitriona de Taradell ens ha cuidat i mimat amb exquisidesa. Ha treballat molt dur per fer-nos viure l’essència del què som! Han organitzat una gran i extraordinària Trobada Nacional. S’han deixat la pell, però ha valgut la pena!! Un exemple a seguir!! Ens han demostrat que amb molt carinyo i dedicació és pot arribar molt lluny! A omplir de joia els nostres cors ❤❤❤ trabucaires!! La Coordinadora de Trabucaires de Catalunya agraeix tant a l’Ajuntament de Taradell, a l’Ajuntament… Llegeix més »