Inici Opinió La part bonica de les coses

La part bonica de les coses

1
COMPARTIR

Tot i que no sóc massa propens a parlar-ne, per no pecar de massa subjectiu i parcial, aquest cop toca parlar de Taradell.com. L’excusa és que la web va complir la setmana passada 10 anys d’edat. Una xifra que per a alguns pot semblar poca cosa, però que, des del meu punt de vista, és molt valuosa. Perquè són 10 anys. Uns 3.650 dies, al servei del poble.

Però no us faré un reguitzell d’elogis de la seva rellevància i rol social. En aquest cas, ho faré des d’un punt de vista més subjectiu. Fa una mica més de 6 anys que vaig agafar el relleu i la responsabilitat de cuidar-la. Sens dubte, això m’ha pres moltíssim temps que la majoria de vosaltres haureu dedicat a fer altres coses.

Mirat en perspectiva i quan m’ho pregunten, sempre responc que amb una bona planificació puc ser molt eficient. I és veritat. Però no treu que la web requereix cuidar-la cada dia. Algú m’ha dit que és com si fos un fill meu. Podria ser. Però, més enllà de veure la part negativa (hores de dedicació) al llarg d’aquests anys, vull destacar la part positiva.

No esmentaré el fet de veure i seguir l’activitat cultural, social i esportiva del poble. Perquè això ja ho feia, més o menys, abans. Però sí, el fet que he après moltíssim. La meva experiència respecte a webs quan vaig agafar el relleu (2011) era petita. Sí que professionalment n’estava tocant, però de forma molt diferent. Només a nivell de crear contingut.

Amb Taradell.com em vaig trobar amb un repte. Remenar, provar, buscar, descartar… i un munt d’aspectes que m’han anat formant. El món de les webs és amplíssim i complicadíssim. Sens dubte, sense alguna ajuda externa tampoc me n’hagués ensortit. Però avui mirant en perspectiva i analitzant l’eina comunicativa, puc sentir un punt d’orgull perquè es demostra que les coses fetes amb amor i passió són possibles. I no calen tampoc gaires diners.

Vull acabar amb una cita que vaig posar al meu bloc personal i extreta d’un llibre que vaig llegir. La cita és aquesta: “La vida está llena de cosas feas, pero yo me fijo en las cosas hermosas“, dita per  Tim Guénard, autor de ‘Más fuerte que el odio‘, en una entrevista a La Vanguardia.

Aquesta filosofia me l’he trobat amb la web. Quan sentia esgotament, decaïment o reflexionava sobre la responsabilitat que em suposa gestionar Taradell.com, apareixia algun fet, dada o notícia que et feia veure que val la pena tot aquest esforç. Perquè una de les coses que més satisfacció em donen és veure com la gent s’ho passa bé i gaudeix d’alguna cosa o activitat en la qual he tingut alguna responsabilitat d’organització.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
DOLORS
16 maig 2017 18:31

Bona feina Joan, som molts els seguidors de Taradell.com.
Per molts anys!!!!